Actualizado 30/09/2008 20:05 CET

Fajarnés titlla de "pura fal·làcia" les promeses del Govern i assegura que "castigaran" a les illes en els pressupostos

EIVISSA, 30 de setembre (EUROPA PRESS)

El diputat 'popular', Enrique Fajarnés, va titllar avui a les promeses electorals en matèria d'economia del Govern de "pura fal·làcia", ja que s'ha anunciat un augment d'inversions i infraestructures "que no s'emprèn".

A més, va assegurar que pel que fa als pressupostos generals l'experiència dels últims quatre anys és que Balears "han estat les grans castigades", alguna cosa que "ens temem" es repetirà en aquest exercici en el qual les Illes tornaran a ser "oblidades i castigades". Pel que fa a les inversions de l'executiu amb vista al pròxim any, Fajarnés va considerar que "la majoria aniran segurament" a Comunitats Autònomes en les que el Govern "pot treure més rendiment polític a l'hora de poder recolzar les seves iniciatives".

Per a Fajarnés, "aquest Govern dels socialistes ens té immersos en l'engany constant i absolut", sentit en el qual va al·ludir a la comissaria de policia d'Eivissa, els jutjats, o la creació d'un jutjat de primera instància i una caserna de la Guàrdia Civil a Formentera.

Així va destacar, en declaracions a Europa Press, que l'equip de Govern s'ha compromès moltes vegades, durant gairebé cinc anys, a erigir aquestes infraestructures quan "tot el que no està en els pressupostos amb nom i cognoms és fer màrqueting, buscar titulars i enganyar al poble". El diputat va destacar que "les infraestructures no tenen color polític perquè són una necessitat".

En matèria de seguretat el diputat va presentar aquest matí una proposició no de llei en la qual sol·licita el compliment de l'acord que va haver de manera unànime a la comissió d'interior del Congrés dels Diputats i al senat per a la construcció d'una caserna de la Guàrdia Civil a Sant Joan "amb la dotació suficient". Alguna cosa que va considerar una altra necessitat molt important i que suposa un altre compromís fet i que "el govern ha incomplert deixant de banda els acords parlamentaris".

Una proposta que complementa a altres que el popular va elevar en el mateix àmbit com la referida a garantir la seguretat ciutadana en la badia de Portmany. D'aquesta manera, va destacar que el municipi té antecedents en l'època dels 80 quan es va crear, provisionalment en els estius, una subcomisaria de policia que "va tenir una repercussió molt important". Fajarnés va assegurar que, en aquest sentit, sol·licita la creació d'una comissaria de policia per al municipi de Sant Antoni o un augment de la plantilla tot i que va recalcar el "magnifico treball malgrat la falta de personal" de la Guàrdia Civil del municipi.

Finalment, el diputat va posar èmfasi en les dades sobre la desocupació que apunten a un increment de 600.000 aturats i va assegurar que la previsió és que es pugui arribar als tres milions d'aturats, xifres que va considerar "terribles" perquè "no parlem de números sinó de milers de famílies que incorporen membres als aturats". Un fet que per al diputat implica "una crisi galopant que s'accentua per la inacció per part de l'equip de govern".