La Felib celebra que s'hagi convertit en una "entitat de serveis" per als ajuntaments de les Illes

Felib
FELIB
Publicado 3/5/2019 20:12:39CET

PALMA DE MALLORCA, 3 May. (EUROPA PRESS) -

La Federació d'Entitats Locals de Balears (Felib) ha celebrat aquest divendres que durant la legislatura 2015-2019 hagi estat "la veu del municipalisme" a Balears i s'hagi convertit en una "entitat de serveis" per als ajuntaments de les Illes.

En un comunicat, la federació, que ha tingut aquest matí l'última assemblea general abans del canvi de legislatura, s'ha atribuït també la "recuperació del finançament municipal previ a la crisi econòmica a través del Fons de Cooperació Local" i ha destacat la seva implicació als debats que "preocupen a la societat", com les inundacions de Sant Llorenç, el consum d'alcohol entre joves i la seguretat ciutadana.

"Estic content de veure com hem aconseguit que el Govern tingui en compte als municipis cada vegada que vulgui legislar en matèries que ens afecten", ha assenyalat el president de la Felib, Joan Carles Verd, qui ha recordat que el seu principal objectiu era convertir l'entitat en un "veritable òrgan de representació".

D'altra banda, Verd ha destacat que la Felib ha prioritzat la posada en marxa d'una central de compres unificada, "la primera fita en un camí que permetrà que multitud de serveis comuns puguin ser contractats conjuntament, generant estalvis econòmics i de recursos als nostres associats".

Així mateix, l'assemblea general ha reconegut el projecte d'Estudis Locals, "una gran base de dades recollides en el que es coneix com un Observatori Local que recull fins el 150 ítems municipals i que està a la disposició d'ajuntaments, mitjans de comunicació, universitat i científics".

Respecte a les inundacions a Llevant del passat octubre, la Felib ha assegurat que va aportar "informació real" als alcaldes de la situació i que va ajudar a "evitar la propagació de rumors". "En aquelles hores difícils va quedar palesa la importància d'una entitat com la nostra com a organisme de coordinació i portaveu dels ajuntaments", han manifestat des de l'entitat.

La Federació ha destacat també que ha impulsat el "aula de regidors", a través de la qual ha ofert als càrrecs polítics municipals una "formació a l'altura de les seves responsabilitats". Així, durant aquests quatre anys han organitzat cursos i seminaris i ja estan preparant una formació inicial per als nous regidors que resultin del 26M.

Contador