El Govern destina 1,35 milions a la línia d'ajudes industrials IDI-ISBA per 2019

El Govern destina 1,35 milions a la línia d'ajudes industrials IDI-ISBA para
CAIB
Publicado 1/4/2019 13:37:39CET

   PALMA DE MALLORCA, 1 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El Govern, a través de l'Institut de Desenvolupament Industrial (IDI), destinarà el 2019 un total de 1,35 milions d'euros a la línia de finançament industrial conjunta amb la Societat de Garantia Recíproca ISBA per facilitar que les empreses accedeixin a prèstecs per invertir en producció industrial que, segons l'executiu, suposaran 10 milions d'euros en línies de finançament.

   Així ha informat aquest dilluns la conselleria de Treball, Comerç i Indústria a través d'un comunicat en el qual han detallat que la convocatòria deriva del Pla estratègic industrial 2018-2025 i que s'instrumenta a través d'un conveni signat per la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela , i el president d'ISBA, Eduardo Soriano.

   Segons ha explicat la Conselleria, la línia d'ajudes subvencionarà en 2019 despeses financeres derivades d'inversions productives, inversions en eficiència energètica i en transformació digital de microempreses, petites i mitges empreses industrials.

   Així, es podran beneficiar de la convocatòria persones o empreses que duguin a terme un projecte d'inversió per a la millora dels processos productius i que desenvolupin una activitat industrial d'algun dels epígrafs de l'impost sobre activitats econòmiques (IAE) corresponent a activitats empresarials i serveis complementaris a la indústria.

   D'altra banda, la cartera dirigida per Iago Negueruela ha indicat que les subvencions generaran inversions de 10 milions d'euros i, del total autoritzat, la Conselleria destinarà 675.000 euros a cobrir interessos de les inversions financeres, mentre que 575.000 euros cobriran els costos d'avals de l'ISBA i 100.000 euros finançaran els costos derivats de les operacions financeres.

   Finalment, el Govern ha recordat que la primera convocatòria d'ajudes al finançament industrial realitzat el 2018 va acollir un total de 93 empreses que van generar una inversió públic-privada de més de 8,3 milions.

   En la signatura del conveni han estat presents Negueruela, Cladera i Soriano a més del director general del Tresor, Política Financera i Patrimoni, José Luis Gil; el director general de Política Industrial, Manel Porras; la directora de l'IDI, Nuria Hinojosa, i el director d'ISBA, Jesús Fernández.

Contador