El Govern es reuneix amb les entitats d'Inunbal per afrontar la temporada d'inundacions de 2019

Publicado 11/9/2019 17:34:41CET
Reunió entre els representants del Govern de les Balears i les entitats que formen part de INUNBAL.
Reunió entre els representants del Govern de les Balears i les entitats que formen part de INUNBAL.GOVERN

PALMA DE MALLORCA, 11 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Govern balear ha celebrat aquest dimecres la seva reunió anual amb els organismes implicats en els plans relacionats amb la meteorologia adversa, el comitè tècnic de la qual s'encarrega de coordinar les accions durant el Pla especial per fer front al risc d'inundacions (Inunbal), que s'activa des de el 1 de setembre fins al 30 de novembre.

Segons ha informat aquest dimecres la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització en un comunicat, la reunió ha estat organitzada per la Direcció general d'Emergències i Interior del Govern i, durant l'acte, s'ha tractat l'operatiu de resposta del sistema d'emergències de les Illes davant catàstrofes naturals.

En aquest sentit, la Conselleria ha indicat que el pla Inunbal té l'objectiu de garantir l'actuació "ràpida, eficaç i coordinada" dels recursos públics o privats en situacions d'emergències causades per inundacions.

El Comitè Tècnic Assessor d'aquest pla està compost pels responsables dels serveis d'emergències, Protecció Civil, forces i cossos de seguretat, responsables de seguretat de l'Administració pública i empreses privades.

La consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, i el conseller de Medi ambient i Territori, Miquel Mir, han presidit aquesta trobada. També han assistit a l'acte el delegat del Govern a Balears, Ramon Morey, el director general d'Emergències i Interior, Jaume Barceló, i la directora general de Recursos Hídrics, Joana Maria Garau, entre altres.

Contador

Para leer más