Inaugurada la Setmana Cultural de Sant Jordi a Brussel·les, coorganitzada pel Centre Balears Europa

Inaugurada la Setmana Cultural de Sant Jordi a Brussel·les, coorganitzada pel Centri Balears Europa
CAIB
Publicado 15/4/2019 17:34:26CET

   PALMA DE MALLORCA, 15 Abr. (EUROPA PRESS) -

   La Setmana Cultural de Sant Jordi a Brussel·les, coorganitzada pel Centre Balears Europea, ha començat aquest diumenge 14 d'abril amb un concert de la Federació Catalana de Societats Musicals.

   L'esdeveniment explica també amb la participació de l'Institut Ramon Llull, la Delegació de la Generalitat davant la Unió Europea i el Casal Català de Brussel·les, segons ha informat la Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Investigació i Turisme del Govern balear en una nota de premsa.

   Fins al dimarts 30 d'abril hi ha deu actes programats a diversos punts de la capital europea. El dia 24 se celebrarà la taula rodona 'La Cultura Popular i els Objectius de Desenvolupament Sostenible' i es presentarà el llibre 'Història de la literatura popular catalana', una copublicació de la Universitat Rovira i Virgili, l'Universitat d'Alacant i l'Universitat de les Illes Balears. Estarà present el professor de la UIB Jaume Guiscafrè.

   El 25 d'abril se celebrarà un cinefórum amb la projecció de 'Milicianes', documental sobre l'afusellament de cinc milicianes a Manacor el 5 de setembre de 1936. Aquest documental és una coproducció de Nina Produccions (Barcelona), Cinètica Produccions (Es Pont d'Inca), Tv3 i IB3. Assistirà l'equip de direcció (Tània Balló i el mallorquí Jaume Miró).

   El dia 28 tindrà lloc un ball popular a la Plaça Flagey de Brussel·les, en la qual participaran ballarins i xeremiers de Mallorca. Finalment, la clausura, el dia 30, consistirà en l'entrega de premis del concurs de relats curts que s'ha celebrat durant els mesos de març i abril. Un dels membres del jurat és Antoni Vicens, responsable de l'Oficina a Brussel·les del CBE.

Contador