Actualizado 07/01/2009 15:29 CET

Innova.- Investigadors de Balears participaran en un estudi per descobrir els hàbits de consum de peix

MÚRCIA, 7 de gener (EUROPA PRESS)

Investigadors de les Illes participaran en un estudi nacional que pretén descobrir els hàbits de consum de peix entre els espanyols mitjançant la realització d'una enquesta a més de 900 persones de nou Comunitats Autònomes, entre elles Balears.

Aquest anàlisi, que va començar fa poc, consisteix a fer un tast entre consumidors, i intentarà aconseguir "la màxima informació possible sobre els hàbits de consum detectats i les creences, segons ha informat a Europa Press la investigadora de l'Institut Murcià de Recerca i Desenvolupament Agroalimentari (IMIDA) responsable del projecte, María Dolores Hernández.

En aquest estudi participen grups d'investigació de les nou comunitats de Catalunya, Comunitat Valenciana, Balears, Regió de Múrcia, Andalusia, Canàries, Galícia, Madrid i Cantàbria, on es van localitzar els 900 consumidors en diferent rang d'edats i sexe, suficient per establir un ventall de persones representatiu.

Als participants se'ls va fer una enquesta en la qual se'ls va preguntar el tipus de peix que consumeixen, amb quina freqüència, i altres qüestions sobre el seu hàbit de consum per detectar conductes representatives. Així, els investigadors descobriran si donen prioritat al preu o a la comoditat, a l'hora de consumir.

Alhora, els científics van intentar analitzar també les seves circumstàncies personals com, per exemple, si hi ha nens a casa. L'enquesta ja va acabar i els resultats de l'estudi "s'estan ficant ara en un ordinador", va concloure Hernández.