Actualizado 11/06/2008 21:10 CET

Joan Puig (ERC) creu que Air Berlín ha perdut "la seva guerra" i es felicita per la "contundència" de la societat civil

BARCELONA, 11 Juny. (EUROPA PRESS)

L'ex-diputat d'ERC al Congrés, el gironí Joan Puig, va considerar avui que la direcció d'Air Berlín ha perdut "la seva guerra" contra el català ja que s'ha vist obligada a incorporar aquesta llengua.

En un apunt en el seu bloc recollit per Europa Press, va dir que, seguint el refrany català que 'la pela és la pela', Air Berlín ha hagut d'incorporar aquesta llengua per evitar conseqüències al mercat.

"La companyia alemanya ha claudicat i incorporarà el català en l'empresa", va dir Puig, qui va afegir que això ha succeït "perquè la societat civil ha respost". "No es pot abaixar la guàrdia i cal seguir a la companyia perquè Air Berlín utilitzi la nostra llengua com més aviat", va assenyalar.

"El mercat ens aporta molts avantatges per a la defensa de la llengua", va declarar Joan Puig, qui va dir que l'experiència d'Air Berlín ha de donar "més motius" a la societat civil per treballar cap a la "plena normalització del català".

"La companyia alemanya ha perdut, i la 'Jihad periodística hispànica' encara més", ja que s'han quedat "congelats al presenciar" que Air Berlín incorporarà el català.

Va recordar que, segons la seva opinió, en aquest episodi ha quedat manifest que "Espanya és incapaç de demanar respecte per a una llengua que diuen que és patrimoni de l'Estat", i va lamentar particularment l'actitud del secretari d'Estat de Turisme, Joan Mesquida, que és mallorquí.