Publicado 26/06/2019 17:54CET

Jutgen aquest dijous a Palma a l'empresari que va intervenir en el fitxatge de Casillas pel Porto

Iker Casillas
Iker Casillas - EUROPA PRESS - Archivo

PALMA DE MALLORCA, 26 Jun. (EUROPA PRESS) -

La Secció Segona de l'Audincia Provincial de Balears jutjar aquest dijous a l'empresari Santos Márquez, que va intervenir en el fitxatge de l'exporter del Reial Madrid Iker Casillas pel Porto. Se l'acusa d'un presumpte delicte d'administració deslleial i s'enfronta a una pena de quatre anys de presó.

Segons els escrits d'acusació de la Fiscalia i de la representació d'un altre empresari perjudicat --defensat pel lletrat Jaime Campaner--, en 2008 Santos Márquez i el denunciant van constituir una societat de serveis d'intermediació i gestió al mercat de fitxatges. Márquez actuava com a agent en exclusiva per a la societat i el denunciant aportava els fons per a les gestions.

Segons la Fiscalia, l'acusat, "amb intenció d'obtenir un benefici econmic" va iniciar el juny de 2015 les actuacions per a la contractació d'Iker Casillas pel Club de Futbol Porto en les temporades 2016/2017 i 2017/2018.

Amb aix va obtenir un acord amb el mnager del jugador pel qual aquest reconeixia deure una quantitat de 444.750 euros a una altra societat de Márquez, a esquenes del seu soci.

No obstant aix, segons l'acusació particular, el seu soci havia estat aportant regularment els fons necessaris perqu Santos Márquez pogués desenvolupar la seva activitat. Aix incloa el lloguer d'una casa a Madrid i altres despeses personals.

En aquest sentit, l'acusació particular assenyala que entre el Márquez i el perjudicat existia no només una relació professional sinó també de confiana, per la qual cosa a més de l'apropiació indeguda atribueix a l'acusat un presumpte delicte d'estafa.

El fiscal demana per aquests fets quatre anys de presó, una multa de 3.000 euros i que indemnitzi al denunciant amb els 440.750 euros de les comissions.

Per la seva banda, l'acusació particular reclama sis anys de presó, multa de 5.400 euros i la mateixa indemnització que la Fiscalia més 22.400 euros per les despeses de la seva activitat negociadora entre els mesos de juny i juliol. A més, afegeix una multa d'1,45 milions d'euros per a la societat amb la qual Márquez es va beneficiar de les comissions.

El judici se celebrar a Palma i el jutge instructor va requerir a Márquez que presti una fiana de 550.000 euros per assegurar les responsabilitats pecuniries.

Para leer más