L'Ajuntament de Palma aprova l'adjudicació definitiva de la subvenció d'ajudes al lloguer

Publicado 3/12/2019 14:45:35CET
La regidora de l'àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha anunciat que el Consell de Gerència d'Urbanisme ha aprovat l'adjudicació definitiva de la subvenció d'ajudes al lloguer
La regidora de l'àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha anunciat que el Consell de Gerència d'Urbanisme ha aprovat l'adjudicació definitiva de la subvenció d'ajudes al lloguer - AYUNTAMIENTO DE PALMA

Truyol: "L'emergència habitacional és greu i requereix mesures contundents. Aquesta subvenció és una ajuda però necessitem un canvi"

PALMA DE MALLORCA, 3 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimarts l'adjudicació definitiva de la subvenció d'ajudes al lloguer.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma aquest dimarts en una nota de premsa, la Junta de Govern Municipal, que es reuneix dimecres que ve, dia 4 de desembre, aprovarà la resolució definitiva de la convocatòria de subvencions al lloguer.

La convocatòria en qüestió reparteix, una inversió de 300.000 euros per "pal·liar el greuge a les famílies davant els preus abusius dels lloguers a la ciutat" ha explicat la regidora de l'àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol.

Així mateix, la convocatòria ha tingut en compte de forma "prioritària", ha explicat el Consistori Municipal, als col·lectius "més perjudicats" com són els joves i els majors de 65 anys.

CORT AFIRMA QUE ES COMENÇARAN A COBRAR LES AJUDES AQUEST DESEMBRE

D'altra banda, Cort ha assenyalat que, després de l'aprovació inicial i el període d'esmenes, s'ha resolt la convocatòria i es preveu que els beneficiaris comencin a cobrar l'ajuda corresponent aquest mateix mes de desembre.

Si bé, han explicat que els pagaments es fan en dues fases, de manera que el que està previst que cobrin ara els beneficiaris és el corresponent als mesos de gener a octubre, i a partir de gener, és quan es preveu que cobrin la resta dels rebuts presentats dels mesos de novembre i desembre.

TRAMITATS 997 EXPEDIENTS I PRESENTADES 200 SOL·LICITUDS D'ESMENA

En total s'han tramitat 997 expedients, ha informat l'Ajuntament de Palma, dels quals 426 han estat admesos definitivament. Si bé, d'aquest total, els beneficiaris totals han estat 114.

Així mateix, 571 expedients han estat exclosos, bé perquè no compleixen els requisits (75%) o bé perquè han presentat fora de termini o han renunciat, o perquè no han esmenat correctament (24,2%).

D'altra banda, en el període d'esmenes s'han presentat fins a 200 sol·licituds per esmenar, entre al·legacions i enviament de rebuts de pagaments de lloguer. Això ha suposat que 106 expedients exclosos en l'adjudicació provisional han passat a ser admesos en la definitiva, dels quals 31 són beneficiaris.

REPARTIMENT DE L'AJUDA

La subvenció dóna resposta als col·lectius "més vulnerables" en matèria d'habitatge que, segons ha explicat l'Ajuntament de Palma, són "principalment" persones entre 35 i 64 anys amb ingressos inferiors a l'indicador públic de renda. També s'han tingut en compte altres factors que agreugen la vulnerabilitat com són tenir menors a càrrec, ser víctima de violència masclista, entre uns altres.

Així, 24 persones rebran l'ajuda a través de la línia de subvenció Tipus A, destinada a joves entre 18 i 35 anys i majors de 65 anys. Això suposa el pagament del lloguer fins al 50 per cent del preu mensual, amb un límit total 4.200 euros, i 350 euros mensuals, ha explicat el Consistori municipal.

Altres 90 beneficiaris de l'ajuda la percebran mitjançant la línia de subvenció Tipus B, que està oberta a tota la ciutadania i suposa, segons ha explicat Cort, el pagament de fins al 40 per cent del preu
mensual, amb un límit total de 3.360 euros, i 280 euros mensuals.

Cal recordar que, entre els criteris d'adjudicació, els ingressos d'una persona no podien ser superiors a 15.039 euros
anuals i el lloguer no podia ser superior a 900 euros al mes.

ALTRES LÍNIES DE TREBALL

La regidora de l'àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha destacat que "els joves i els majors de 65 anys són els col·lectius més vulnerables davant els preus agressius del mercat immobiliari".

Per això, ha insistit, "aquesta ajuda és necessària però s'ha de ser més contundent per lluitar de forma més efectiva contra l'especulació que juga amb els projectes de vida de les persones".

En aquest sentit, Truyol ha enumerat les línies de treball en les quals està treballant l'Ajuntament de Palma i que són la regulació del preu del lloguer i plans de rehabilitació urbana, entre d'altres.

PROJECTE IBAVI CALLE CUBA

Finalment, Truyol ha explicat que la Gerència d'Urbanisme ha aprovat la llicència integrada d'obres i activitats per al projecte de Centre de Dia i Allotjament dotacional al carrer Cuba d'Es Molinar.

Aquest projecte combina equipacions públiques i habitatges, segons ha explicat l'Ajuntament de Palma, que ha destacat que en aquest cas es tracta de la modalitat d'"allotjament dotacional", és a dir, uns habitatges més petits però amb espais comuns com a menjadors o bugaderies.

Truyol ha conclòs que "Cort troba interessant la iniciativa d'aquesta modalitat de construccions que combinen equipació i habitatge i demanarà a l'IBAVI que a l'hora de seleccionar els perfils a qui destinar-los tingui en compte els col·lectius que més sofreixen actualment l'emergència habitacional, que són els joves i majors de 65 anys".

Contador

Para leer más