17 de febrer de 2020
 

L'Institut de Política Familiar presenta 36 noves objeccions de consciència a Educació per a la Ciutadania

Actualizado 18/6/2008 20:55:11 CET

PALMA DE MALLORCA, 18 de juny (EUROPA PRESS)

L'Institut de Política Familiar (IPF) de les Balears va fer lliurament avui de 36 noves objeccions de consciència -34 de Mallorca i dos de Menorca- a l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania a l'Oficina d'atenció ciutadana, que s'incorporen a les 46 que ja existien i sumen un total de 82 pares que no desitgen que els seus fills cursin aquesta matèria.

En declaracions als periodistes després de fer lliurament de les objeccions, el delegat d'IPF a Balears, Agustín Buades, va destacar que aquesta assignatura "ens treu un dret fonamental que és el de la formació de la consciència moral dels nostres fills", alguna cosa que es troba "recollit a l'article 16.1 i 27.3 de la Constitució Espanyola".

Dissabte passat, en declaracions a Europa Press, la directora general general d'Administracions, Ordenació i Inspecció Educativa de la Conselleria d'Educació i Cultura, Maria Janer, va considerar que "se li havia de negar el dret" a accedir al títol d'Educació Secundària als alumnes que no estudiessin Educació per a la Ciutadania.

Sobre aquesta qüestió, Buades es va referir a una instrucció que el setembre va ser repartida a tots els centres educatius i que "va dictar ella mateixa" on s'expressava que la potestat per atorgar el títol residia en els equips docents. Alhora, en aquesta es destacava que es podria atorgar amb suspensos en "una, dos i, excepcionalment tres assignatures".

Per aquesta raó, va mostrar la seva indignació i, a més, va afegir que si "tant interès tenen" en la matèria "que es girin a Europa" i observin com la matèria en altres països és optativa i transversal, és a dir, "es dóna dins d'altres assignatures" va matisar el delegat.

Buades va revelar que "aquesta setmana hem demanat hora a la consellera" per mantenir una trobada i, a més, va sol·licitar al Govern que "des dels alts càrrecs no intentin influir en la decisió dels pares" ja que "som un Estat aconfessional i neutral".

El delegat d'IPF va reiterar que l'objecció de consciència es tracta d'un "acte cívic i profundament democràtic" i va mostrar la seva satisfacció per haver lliurat aquestes 36 objeccions "perquè la campanya la presentem fa una setmana i mitjana".

Sobre possibles accions futures de l'Institut de Política Familiar Buades va sostenir que ja s'estan "preparant" per anar a informar en els col·legis sobre què és l'assignatura i en què consisteix l'objecció de consciència.

Buades va detallar que en l'horari d'impartición de l'assignatura els alumnes podrien fer altres matèries complementàries, estudiar o assistir a tutories, tot i això, el que no desitgen és que surtin del col·legi "perquè és horari lectiu".

Les 36 objeccions van ser presentades avui, a les 17.00 hores, i al delegat d'IPF a Balears li va acompanyar una de les primeres mares a sol·licitar l'objecció de consciència, Jacqueline García.

Lo más leído

 1. 1

  Cómo activar el modo oscuro de WhatsApp para Android

 2. 2

  Vox lleva al Pleno del Congreso la salida de las Fuerzas Armadas de los militares de 45 años

 3. 3

  Rocío Flores pone rumbo a 'Supervivientes' entre lágrimas

 4. 4

  En prisión por abusar de un menor con discapacidad en un baño de Santander

 5. 5

  Ana María Aldón y Hugo Sierra ponen rumbo a 'Supervivientes'