Actualizado 08/09/2009 19:17 CET

Medi Ambient impulsarà aquest curs lectiu un total de 27 activitats educatives per a conscienciar als estudiants

PALMA DE MALLORCA, 8 Sep. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, va presentar avui a un total de 150 docents de centres de tot l'arxipèlag la 'Guia de Recursos i Activitats Educatives' en què es troben un total de 27 activitats d'educació ambiental perquè els joves estudiants siguin conscients de la importància que suposa cuidar l'entorn.

En roda de premsa, el conseller del ram va incidir que aquesta oferta està dirigida als més de 150.000 alumnes de la població escolar de l'arxipèlag, pel que ha expressat el seu desig de superar els 34.000 alumnes que, en la passada edició, van participar d'aquesta iniciativa social.

En aquest sentit, ha matisat que aquesta guia està diivida en tres blocs com són la lluita contra el canvi climàtic; medi ambient i patrimoni; i energia, aigua i residus. Per aquesta raó, ha remarcat que aquestes activitats es dirigeixen "a tots els nivells educatius, des d'infantils fins a adults, i es desenvoluparan des del mes d'octubre vinent fins al mes de maig de l'any vinent".

Alhora, destaca, entre les actuacions de l'esmentada Guia, el 'Projecte Conéixer', que possibilitarà que els estudiants "coneguin els espais naturals d'una illa veïna". Sobre aquesta qüestió, Grimalt va incidir que aquesta activitat es podrà fer "amb uns preus molt econòmics", de manera que els joves residents a Eivissa, Formentera i Menorca que visitin un espai natural de Mallorca només pagar set euros.

Aquest cost inclou el trajecte en vaixell, el desplaçament en autocar, la visita al centre d'interpretació de Binifaldó i l'itinerari guiat al mateix, mentre que els alumnes residents a Mallorca que es traslladin a les illes veïnes pagaran un total de 16 euros.

Finalment, Grimalt va fer especial èmfasi que la Conselleria posarà a disposició dels centres docents el 'Servei de Coordinació i Gestió de les Activitats Educatives', on podran trobar tota la informació sobre les activitats, així com la possibilitat d'efectuar les reserves oportunes per poder participar en les mateixes.