Actualizado 24/11/2008 19:32 CET

Més de 13.000 dones són víctimes de maltractament a Palma, segons l'Observatori de la Igualtat

PALMA DE MALLORCA, 24 de novembre (EUROPA PRESS)

Un total de 13.100 dones de la capital balear són víctimes d'algun tipus de maltractament, segons va destacar l'Observatori de la Igualtat de l'Ajuntament de Palma, que té com a objectiu principal oferir dades actualitzades sobre la violència de gènere.

Per aquesta raó, i amb motiu de la celebració el pròxim 25 de novembre del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere, el consistori mallorquí va organitzar el una cursa popular que va tenir lloc el dia d'ahir pels carrers de la capital balear. El recorregut es disposava des de l'Avinguda Antoni Maura fins a la Plaça de Cort, on es van entregar obsequis als més 500 participants d'aquesta curs solidària.

A aquesta hi van assistir, entre d'altres personalitats, la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigración, Fina Santiago, i la directora de l'Institut Balear de la Dóna, Lila Thomàs, així com altres alts càrrecs de l'Executiu autonòmic.

ORDRES D'ALLUNYAMENT

A Balears existeixen un total de 1.052 homes i 49 dones que tenen una ordre d'allunyament que els prohibeix aproximar-se a les seves ex parelles sentimentals per maltractaments, segons dades oficials del Govern a data de 31 de maig del 2008, als quals ha tingut accés Europa Press.

Els jutges dicten aquesta mesura de protecció sempre que hagi una sentència condemnatòria sobre violència de gènere tot i que hagin estat condemnat per amenaces o agressions sense resultat de lesió.

A més, els jutges poden imposar aquesta ordre de protecció sense que hi hagi sentència condemnatòria en els casos en els quals la consideren necessària per garantir la seguretat de la víctima. Es donen situacions en els quals la parella decideix reprendre la convivència amb l'agressor, trencant l'ordre d'allunyament.

En aquest sentit, les mesures cautelars d'allunyament per evitar la violència en l'àmbit domèstic ascendeixen a les illes a un total de 1.101 persones, recaient una àmplia majoria en el cas d'homes, concretament un 95,5 % de les actuacions preventives preses a les illes.