Només el 3,6% de les empreses de menys de 100 treballadors de Balears aprofita les bonificacions a la Seguretat Social

Actualizado 7/7/2008 21:33:13 CET

PALMA DE MALLORCA, 7 Jul. (EUROPA PRESS) -

El 3,6 per cent de les empreses de Balears que tenen menys de 100 treballadors aprofita les bonificacions en les cotitzacions a la Seguretat Social per oferir formació als seus treballadors, xifra que suposa "una de les més baixes" de tot Espanya ja que la mitjana nacional se situa per sobre del vuit per cent.

Així ho va explicar en declaracions a Europa Press, el director de la Línia de Formació Empresarial del Grup Femxa, Roberto García, qui va detallar que la mitjana de bonificació és de 60 euros per treballador i any.

Pel que fa a les empreses amb independència del nombre de treballadors la xifra és del 3,96%. Les xifres són baixes sobretot, segons va valorar García, pel "desconeixement" dels empresaris sobre aquesta deducció.

Segons va explicar el director del Grup, la Fundació Tripartida per la Formació i l'Ocupació atorga la possibilitat a les empreses petites perquè es puguin agrupar entre elles i designar a una entitat que organitzi la formació dels treballadors.

És en aquest aspecte en el qual s'orienta el treball del Grup Femxa, que actua com a entitat organitzadora, i ofereix formació dirigida tant a les organitzacions més petites, gestionant cursos des d'idiomes, prevenció de riscos, teleformació o seguretat alimentària; com les més grans, a les quals ofereixen cursos dirigits als directius.

L'informe del Grup destaca que donar formació als treballadors per millorar la seva qualificació pot suposar un augment de la productivitat i, per tant, de la rendibilitat de la companyia i del seu compte de resultats.

D'acord amb les dades de l'estudi, fins a un 90 per cent de les petites i mitjanes empreses d'Espanya desconeixen que disposen de fons públics per oferir formació als seus treballadors.

El Grup Femxa va ressaltar l'existència d'una relació directa entre formació i competitivitat i va posar èmfasi que, en condicions d'incertesa econòmica com les actuals, la formació es posiciona com un pilar fonamental per augmentar la qualificació dels treballadors i aconseguir que les empreses siguin més rendibles.

Segons va revelar García, el Grup acaba d'obrir una oficina a Mallorca.