PGE.- Fajarnés (PP) afirma que són un càstig per a Eivissa i que confirmen la "traïció" d'Antich i Tarrés amb l'illa

Actualizado 11/11/2008 19:46:22 CET

MADRID, 11 de novembre (EUROPA PRESS)

El diputat del PP per les Balears, Enrique Fajarnés, ha assegurat avui que el rebuig de la majoria esmenes del seu partit als pressupostos generals de l'Estat (PGE) a la sessió plenària d'avui i "el presumible" rebuig de la resta de seccions en la jornada de demà suposen un altre cop un "nou càstig" per a Balears, i més en concret, per a Eivissa i Formentera.

A més, va remarcar que això també confirma la "traïció" del president del Govern, Francesc Antich, i el president del Consell d'Eivissa, Xicu Tarrés, cap a la comunitat i a Eivissa respectivament.

En declaracions a Europa Press, Fajarnés va lamentar que el Grup Parlamentari Socialista no hagi inclòs les esmenes parcials del PP per augmentar la inversió a Balears, perquè segons la seva opinió són propostes que "no tenen cap color polític" i pretenen millorar la situació actual a les illes.

Sobre aquesta qüestió, va expressar la seva incomprensió al rebuig d'esmenes com la relativa a equiparar el plus d'insularitat dels funcionaris de les Balears amb el qual es percep a les Canàries, les propostes per reformar o crear noves comissaries o casernes de la Guàrdia Civil a Eivissa, l'esmena d'addició perquè els terrenys militars de Sa Coma reverteixin gratuïtament al Consell d'Eivissa, la proposta per construir nous edificis judicials a Eivissa o Formentera o el cofinançament de l'Hospital de Can Misses.

A més, el PP havia presentat una esmena en la qual sol·licitava que la partida de 1.000 milions d'euros per al desenvolupament dels estatuts d'autonomia de les Balears i Catalunya servís perquè les illes poguessin arribar a una inversió pròxima als 600 milions d'euros.

Entre les destacades es troba una partida de 10 milions d'euros per instal·lar en el menor termini possible el Sistema Integral de Vigilància Exterior a Balears, Canàries, Costa Mediterrània i Costa Atlàntica.

ELS PARTITS D'ESQUERRES MOLESTOS HAN DE VOTAR EN CONTRA

"No ens han tractat bé", va assegurar Fajarnés qui a més va assenyalar que les paraules d'Antich i Tarrés sobre les virtuts de tenir executius 'amics' en les institucions s'han demostrat ser falses. "Menuts amics són!", va etzibar el diputat popular.

A més, Fajarnés va assenyalar que el disseny dels PGE sense les esmenes del PP, unit a les partides dels pressupostos autonòmics per a Eivissa i Formentera, han suscitat el "rebuig" fins i tot de partits que han abonat anteriorment al PSOE al Congrés i de les formacions d'esquerres a les illes que suporten al Govern i al Consell.

Per aquesta raó, Fajarnés els va demanar que si sostenen aquesta opinió "el que haurien de fer és votar en contra" dels pressupostos autonòmics i els PGE per ser conseqüents amb aquesta opinió.