Actualizado 29/09/2009 18:18 CET

Ple.- Govern demanarà a Madrid que garanteixi les inversions per millorar les instal·lacions de Guàrdia Civil i Policia

PALMA DE MALLORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Ple del Parlament va aprovar avui per unanimitat una Proposició No de Llei del PP que fa referència a la necessitat que l'executiu autonòmic estableixi amb el Govern espanyol els compromisos que garanteixin les inversions per millorar les instal·lacions de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

La proposta té per objectiu millorar les condicions laborals dels agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, segons va detallar el popular, Joan Flaquer, ja que són ells els qui "vetllen per la nostra seguretat" i, a més, "van patir a la seva carn" la violència etarra durant l'estiu passat.

Alhora, mitjançant aquesta, el Govern gestionarà davant de l'Estat el compliment adquirit per aquest a l'hora de construir, en el menor temps possible, les noves instal·lacions per a aquests cossos que, segons ha remarcat Flaquer, es troba pendent d'execució des de l'any 2005. D'altra banda, l'executiu de les illes negociarà amb Madrid perquè, una vegada resoltes les deficiències del projecte fet per l'Ajuntament de Calvià, es construeixi la caserna de la Guàrdia Civil de Calvià.

Durant la seva intervenció, el parlamentari popular va posar èmfasi en la necessitat de treballar més en la "consolidació" que les illes són un "destí segur", alguna cosa que, segons ha considerat, passa per reforçar les condicions laborals dels cossos i forces de seguretat de l'Estat.

Per part del Grup Mixt, el diputat Josep Melià ha lamentat que la proposta no inclogués referències a la creació de la policia autonòmica, aspecte que ha estat també recolzat pel parlamentari del Bloc, Antoni Alorda.

Alhora, Alorda es va referir a les declaracions de l'alcalde de Calvià, Carlos Delgado, sobre la seguretat al municipi i ha criticat que realitzi una "utilització molt inadequada de la xacra del terrorisme". En aquest sentit, també ha concretat que la caserna de Calvià encara no s'ha construït perquè el projecte del consistori presentava "deficiències importants".

Finalment, el socialista Josep Maria Costa va agrair el treball fet pels dos cossos i va posar èmfasi en la necessitat que existeixi "coordinació" entre els cossos i forces de seguretat de l'Estat amb les diferents policies locals.