PP critica que les ajudes als llibres de text no beneficiïn els alumnes de secundària ni els de centres privats

Actualizado 2/9/2008 20:27:03 CET

PALMA DE MALLORCA, 2 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Grup Municipal Popular va lamentar avui que l'Ajuntament de Palma no hagi ampliat les ajudes per llibres de text a l'alumnat d'educació secundària, ni als escolaritzats en centres privats i va destacar que el manteniment del sistema d'ajudes en els mateixos termes que el curs passat és la "manifestació d'una evident falta de sensibilitat cap als necessitats de les famílies".

En un comunicat, el partit va remarcar que el fet de secundar la iniciativa del Govern pel que fa a la reutilització dels llibres, deixa patent el "desconeixement" dels dirigents del consistori palmesà sobre la realitat de les aules, ja que el material d'educació infantil i primària "comporta un ús que dificulta seriosament la reutilització dels llibres".

Alhora, el grup popular va considerar que l'equip de Calvo hauria d'haver previst un augment en les ajudes, "donada la delicada situació econòmica actual", van sentenciar.

Els Populars de Palma van afirmar que l'Ajuntament de Palma "part d'una realitat ideal", quan el fet desitjable és que l'Administració sigui conscient de quines són les necessitats reals dels ciutadans per oferir solucions ajustades a l'esmentada realitat.

Els pares podran sol·licitar les ajudes per l'adquisició dels llibres de text corresponents al curs 2008-2009 a partir de la segona quinzena del mes d'octubre, per a la qual cosa hauran de guardar els justificants de compra, ja que sense aquests, no podran accedir a la subvenció, que oscil·larà entre 40 i 60 euros, depenent del curs.

Concretament, els pares d'estudiants de primer i segon cursos de primària --en centres que optin per la reutilització-- rebran un total de 110 euros per compensar la despesa en llibres de text, dels 40 euros seran aportats pel consistori i la resta pel Govern. En la mateixa línia, els qui cursin tercer i quart del mateix nivell, rebran 130 euros, dels quals 60 euros provindran de fons municipals.