El PP diu que els encausats en el Cas Cavallistes demostraran en el judici oral que "no van actuar amb imprudència"

Actualizado 18/6/2008 21:53:57 CET
Actualizado 18/6/2008 21:53:57 CET

El PP diu que els encausats en el Cas Cavallistes demostraran en el judici oral que "no van actuar amb imprudència"

PALMA DE MALLORCA, 18 de juny (EUROPA PRESS)

El PP de les Balears ha dit avui que confia que amb l'obertura del Judici Oral del Cas Cavallistes, els 12 càrrecs públics d'aquest partit encausats en aquest assumpte tindran l'oportunitat de defensar-se davant de la Justícia i demostrar que "en cap moment van actuar amb dol i ni tan sols amb imprudència".

En un comunicat, el PP va subratllar que "no comparteix", però "respecta" les peticions de pena que formula el fiscal als càrrecs públics populars imputats, entre els quals es troba l'ex-alcalde de Ses Salines, Sebastià Vidal, per a qui la Fiscalia sol·licita una pena de 6 anys de presó i una multa de 36.000 euros com inductor d'un delicte de falsedat en document oficial i com a autor material d'un delicte de falsedat documental.

En aquest sentit, la formació liderada per Rosa Estarás va recordar que "sempre ha respectat" el treball de la Justícia i, d'altra banda, va confiar que al final, el procés servirà per "aclarir la veritat que a cada moment han defensat els dirigents populars.

Finalment, va criticar que el PSIB, acusador particular en aquesta causa, a través de l'ex-diputat Andreu Crespí "no hagi actuat encara contra l'actual alcalde del PSOE de Ses Salines, Sebastià Burguera, sobre el qual pesa una denúncia i un informe del Consell de Mallorca per una infracció urbanística greu al municipi de Campos".

El magistrat instructor de la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Balears, Antonio Monserrat, va acordar ahir l'obertura del Judici Oral contra els 14 imputats en el Cas Cavallistes acusats d'emetre el 2004 supòsits certificats falsos per legalitzar una casa en sòl rústic de l'ex-primer edil de Ses Salines com si fos un club hípic.

Entre els acusats es troba l'ex-alcalde de Campos, Andreu Prohems, per qui la Fiscalia reclama tres anys de presó, una multa de 6.000 euros i la inhabilitació especial per a càrrec o funció pública en l'administració local, autonòmica o estatal durant un període de cinc anys.

El fiscal sol·licita 6.000 euros de multa i la suspensió per a càrrec o funció pública en l'administració per un període de nou mesos per a l'alcaldessa de Felanitx i parlamentària del PP, Catalina Soler; l'alcalde de Selva, Joan Rotger; l'alcalde de Montuiri, Gabriel Matas; l'alcalde de Santanyí, Miquel Vidal; l'ex-alcalde de Lloret, Joan Jaume; l'ex-alcalde de Sa Pobla, Antoni Serra; i l'ex-alcalde de Santa Margalida, Antoni del Olmo.

Alhora, també estan imputats el zelador d'Obres de l'Ajuntament de Ses Salines, Sebastián Escales, i el secretari del consistori de Campos, Sebastià Portell, per als qui la Fiscalia reclama quatre anys de presó i la inhabilitació especial per a càrrec o funció pública a l'administració durant un període de 5 anys. A més, demana una multa de 3.000 euros per a Escales i una altra de 6.000 euros per a Portell.

Finalment, la Fiscalia imputa el delicte imprudent de falsedat en document oficial al tinent d'alcalde de Llucmajor, Joan C. Jaume; el tinent d'alcalde d'Inca, Joan Rubert; i l'ex-regidor de Sa Pobla, Joan Llabres, per als qui demana una multa de 6.000 euros i suspensió per a càrrec o funció pública en l'administració durant nou mesos.