Prop de 200 professionals participen en la Jornada d'Impressió Mèdica 3D que se celebra a l'Hospital de Son Espases

Publicado 2/12/2019 17:59:32CET
Impressions 3D de diversos ossos del cos humà a l'Hospital Són Espases de Palma.
Impressions 3D de diversos ossos del cos humà a l'Hospital Són Espases de Palma. - GOVERN

PALMA DE MALLORCA, 2 Dic. (EUROPA PRESS) -

Prop de 200 professionals han participat aquest dilluns a la Jornada d'Impressió Mèdica 3D que s'ha celebrat a l'Hospital Universitari de Son Espases, on una quinzena de pacients ja s'han beneficiat d'aquesta nova tècnica de planificació d'intervencions quirúrgiques.

Segons ha detallat la Conselleria de Salut i Consum en un comunicat, a partir d'una imatge radiològica en 2D, un radiòleg, especialista en la interpretació de les imatges, els dóna volum per convertir-les en una imatge 3D. D'aquesta manera, el cirurgià pot experimentar amb la figura abans de l'operació.

A més, des del centre també han explicat que preveuen que, progressivament, es podrà introduir aquesta tècnica en pacients de Traumatologia, Traumatologia Infantil i Angiologia i Cirurgia Vascular.

Així, el director gerent de Son Espases, Josep Pomar, i la sotsdirectora quirúrgica, Marta de la Creu, han presentat aquest dilluns la primera Jornada d'Impressió Mèdica 3D, organitzada per l'hospital, i que ha comptat amb la participació d'especialistes de l'Hospital Sant Joan de Déu, de Barcelona, i de l'Hospital Parc Taulí, de Sabadell.

Per la seva banda, el director gerent de Son Espases ha explicat que el projecte sorgeix de la iniciativa de diferents professionals de l'Hospital i que ha comptat amb el suport de la direcció del centre.

Cal recordar que la Comissió d'Impressió 3D es va crear a finals de l'any passat i està formada pel coordinador i anestesiòleg Leandro Brogi, la sotsdirectora quirúrgica i uròloga, Marta de la Creu, els cirurgians maxilofacials Pablo Espinosa i Alba Estiu, la radiòloga Carolina Nieto, el cirurgià pediàtric Enrique Perri, els informàtics Juan Carlos Pérez i Santiago Garau, el biotecnòleg Marc Ferrà, i la tècnica en simulació Julia Guerrero.

Contador