Prop de 200 professionals participen en la Jornada d'Impressió Mèdica 3D que se celebra a l'Hospital de Son Espases

Impressions 3D de diversos ossos del cos hum a l'Hospital Són Espases de Palma.
Impressions 3D de diversos ossos del cos hum a l'Hospital Són Espases de Palma. - GOVERN
Publicado: lunes, 2 diciembre 2019 17:59

PALMA DE MALLORCA, 2 Dic. (EUROPA PRESS) -

Prop de 200 professionals han participat aquest dilluns a la Jornada d'Impressió Mdica 3D que s'ha celebrat a l'Hospital Universitari de Son Espases, on una quinzena de pacients ja s'han beneficiat d'aquesta nova tcnica de planificació d'intervencions quirúrgiques.

Segons ha detallat la Conselleria de Salut i Consum en un comunicat, a partir d'una imatge radiolgica en 2D, un radileg, especialista en la interpretació de les imatges, els dóna volum per convertir-les en una imatge 3D. D'aquesta manera, el cirurgi pot experimentar amb la figura abans de l'operació.

A més, des del centre també han explicat que preveuen que, progressivament, es podr introduir aquesta tcnica en pacients de Traumatologia, Traumatologia Infantil i Angiologia i Cirurgia Vascular.

Així, el director gerent de Son Espases, Josep Pomar, i la sotsdirectora quirúrgica, Marta de la Creu, han presentat aquest dilluns la primera Jornada d'Impressió Mdica 3D, organitzada per l'hospital, i que ha comptat amb la participació d'especialistes de l'Hospital Sant Joan de Déu, de Barcelona, i de l'Hospital Parc Taulí, de Sabadell.

Per la seva banda, el director gerent de Son Espases ha explicat que el projecte sorgeix de la iniciativa de diferents professionals de l'Hospital i que ha comptat amb el suport de la direcció del centre.

Cal recordar que la Comissió d'Impressió 3D es va crear a finals de l'any passat i est formada pel coordinador i anestesileg Leandro Brogi, la sotsdirectora quirúrgica i urloga, Marta de la Creu, els cirurgians maxilofacials Pablo Espinosa i Alba Estiu, la radiloga Carolina Nieto, el cirurgi peditric Enrique Perri, els informtics Juan Carlos Pérez i Santiago Garau, el biotecnleg Marc Ferr, i la tcnica en simulació Julia Guerrero.