Salut confirma un altre cas de salmonel·la a Montuïri ocorregut el cap de setmana passat i alerta als centres sanitaris

Publicado 7/6/2019 20:06:52CET
Servei d'Urgències de l'Hospital de Manacor
CAIB - Archivo

PALMA DE MALLORCA, 7 Jun. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut ha confirmat un altre cas de salmonel·la a Montuïri ocorregut durant el cap de setmana passat que se sumeixi "sense aparent relació" a l'altre brot detectat a Manacor i, per aquest motiu, com és habitual, des del Govern han alertat els centres de salut de Balears.

Segons han explicat fonts de Salut a Europa Press, el cas de Montuïri va afectar a vuit comensals que van menjar una hamburguesa de vedella, si bé cap va requerir ingrés mèdic.

Pel que fa a Manacor, "se sospita" d'unes hamburgueses de pollastre amb espinacs que van menjar nou persones, de les quals set van ser ingressades a l'Hospital de Manacor. Des de Salut, han informat que evolucionen favorablement i que, en aquests moments, solament queden dos ingressats.

En aquest sentit, Salut Pública està investigant els productes que van ingerir els afectats. També s'ha analitzat la traçabilitat alimentària dels establiments, resultant l'anàlisi "en ordre".

Cal recordar que la portaveu del Govern en funcions, Pilar costa, ha demanat el matí d'aquest divendres "no generalitzar" davant les persones afectades per salmonel·la a Manacor i ha llançat "un missatge de tranquil·litat".

En aquest sentit, Costa ha reiterat que "és un cas concret" i que Salut pública "analitzarà què ha passat i es prendran les mesures corresponents".