Un total de 13 pacients s'han sotmès a un TAC amb contrast endovenós a l'Hospital de Formentera

Un total de 13 pacients s'han sotmès a un TAC amb contrast endovenós en el
ÁREA DE SALUD DE IBIZA Y FORMENTERA - Archivo
Publicado 10/4/2019 13:18:49CET

   FORMENTERA, 10 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Un total de 13 pacients s'han sotmès a l'Hospital de Formentera a un TAC amb contrast endovenós després d'un procés d'implantació progressiu de tota la cartera de serveis del tomògraf, segons ha informat l'Àrea de Salut de les Pitiüses.

   El procés va començar el juny de 2018 amb la realització de les primeres Tomografies Axials Computaritzades programades sense contrast. Un mes després, s'iniciava aquesta prova amb caràcter urgent i es preparava el camí per començar la implantació del TAC amb contrast endovenós.

   Els contrastos intravenosos són uns medicaments que s'introdueixen en el torrent sanguini a l'hora de fer estudis radiològics. Aquests medicaments produeixen un realç de les estructures vasculars i de diferents òrgans interns que d'una altra manera no es podrien visualitzar.

   L'Àrea de Salut ha destacat que per realitzar la prova han potenciat el servei amb una guàrdia mèdica presencial, a més d'incorporar al TAC un injector d'última generació.

   "Per garantir la seguretat dels pacients s'ha dissenyat una engegada progressiva que permetés anar assumint la totalitat de la patologia a mitjà termini, com així ha estat", ha explicat el director de l'Hospital, Antonio Sanz.

   El TAC de l'Hospital de Formentera és un tomògraf d'última generació de 16 talls, que a més de millorar la qualitat d'imatge ofereix una reducció de la radiació de fins a un 70 per cent. També compta amb eines de control de dosi i un sistema d'estalvi d'energia dissenyat per reduir el consum d'electricitat.

200 TAC EN DEU MESOS

   Des de l'inici de l'activitat del TAC al juny de 2018 s'han realitzat a Formentera un total de 197 TAC's, d'ells 13 amb contrast i 184 sense contrast, dels quals 127 es van realitzar el 2018 i 63 en el que portem d'any.

   La gran majoria de les proves sense contrast corresponen a TAC's cerebrals, exactament el 42,4 per cent. Li segueixen 36 TAC's abdominals, 26 de tòrax o 18 facials, entre d'altres.

   La gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, ha explicat que la funció de l'aparell és la d'"apropar la Sanitat als pacients als seus llocs de residència i evitar el trasllat de pacients de Formentera".

Contador

Para leer más