Tots els diabètics tipus I accediran abans del 2021 als sistemes de monitoratge de glucosa tipus 'flaix'

Carcedo nega que la designació de centres CART sigui decisió "política" i assenyala a criteris d'experiència
Jesús Hellín - Europa Press
Publicado 8/5/2019 17:22:57CET

   MADRID, 8 Maig (EUROPA PRESS) -

   La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, ha anunciat que el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) ha aprovat l'extensió del finançament dels sistemes de monitoratge de glucosa mitjançant sensors (tipus flaix) a tots els pacients adults amb diabetis tipus 1, que serà efectiva abans del 31 de desembre de 2020.

   El sistema 'flaix' consisteix en un dispositiu que té un sensor que s'adhereix a la pell i que evita a la persona haver de punxar-se per conèixer la seva glucèmia. Es calcula que l'ús d'aquests dispositius redueix un 55 per cent els episodis d'hipoglucèmia greu, en comparació de pacients que realitzen el control mitjançant puncions.

   El sistema ja es finança per a menors de 18 anys des del passat 19 de setembre. A més, ja s'havia acordat finançar-los a grups de pacients adults amb diabetis tipus 1 que realitzin teràpia intensiva amb insulina (múltiples dosis diàries o amb bomba d'insulina) i requerien fer almenys sis puncions al dia.

   Aquests pacients, tal com ha recordat la ministra en la roda de premsa posterior al CISNS, són aquells amb discapacitat visual o limitacions funcionals greus, que pateixen hipoglucèmies de repetició i embarassades o dones que planifiquen un embaràs. En aquest cas, el termini per aplicar la mesura finalitza el proper mes de juny.

   Ara, el CISNS ha aprovat establir els terminis d'accés a aquests dispositius de la resta de pacients adults que realitzin teràpia intensiva i requereixin, almenys, sis funcions diàries. D'aquesta forma, segons ha informat Carcedo, abans del 31 de desembre del 2020 s'incorporaran els pacients restants. Amb la incorporació d'aquests col·lectius es beneficiaran 53.723 pacients adults, que se sumen als 13.250 menors que ja compten amb el dispositiu finançat pel SNS.

Contador

Para leer más