El TSJIB aixeca el secret sumarial de la peça per prevaricació contra el jutge Florit

Els periodistes d'Europa Press Balears i El Diari de Mallorca arriben a depend
Europa Press - Europa Press
Publicado 4/1/2019 17:07:29CET

   PALMA DE MALLORCA, 4 Gen. (EUROPA PRESS) -

   La magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) Felisa Vidal ha ordenat aixecar el secret sumarial sobre la peça per prevaricació contra el jutge Miguel Florit, instruïda arran de la querella presentada per Europa Press i Diari de Mallorca i els periodistes Blanca Pou i Kiko Mestre.

   Així ho ha acordat en un auto notificat aquest divendres. La magistrada ha pres aquesta decisió perquè "l'única raó" per la qual es va acordar la mesura va ser que la peça per descobriment que instrueix Florit estava al seu torn sota secret. En aquesta línia, el 27 de desembre el Jutjat d'Instrucció va informar el TSJIB que s'havia aixecat dita secreta.

   A més, el TSJIB ha notificat aquest divendres altre auto amb el qual requereix al Jutjat d'Instrucció 12 perquè remeti una certificació literal de l'actuat amb posterior a la confiscació dels mòbils i ordinadors dels periodistes.

   Precisament, el Jutjat ha tornat aquest divendres al matí el material confiscat als dos periodistes d'Europa Press i Diari de Mallorca. Els mòbils i ordinadors van ser requisats per la Policia en el marc d'una investigació sobre el 'cas Cursach'.

   Segons el lletrat de l'Administració de Justícia que ordena l'entrega, els mòbils i ordinadors han estat custodiats i dipositats a la caixa forta de les oficines judicials des del passat 12 de desembre, és a dir, gairebé 24 hores després de la seva confiscació.

   Malgrat que els periodistes afectats han pogut recuperar els seus mòbils personals i els ordinadors corporatius, a Blanca Pou no se li ha fet entrega d'una documentació física que s'ha intervingut en el marc de la investigació.

Contador