La UIB incompleix els límits de temporalitat en la contractació de professors, segons la Sindicatura

Publicado 29/11/2019 16:15:42CET
Portes amb el logo de la UIB.
Portes amb el logo de la UIB. - UIB - Archivo

   La universitat compta amb 88 professors doctors contractats com a temporals, encara que la Llei determina que han de ser indefinits

   PALMA DE MALLORCA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

   La Universitat de les Illes Balears (UIB) supera els marges legals de contractació temporal per al personal docent i investigador, que aconseguia una taxa d'interinitat del 61,8% el desembre de 2017, segons l'últim informe de la Sindicatura de Comptes de Balears.

   La Sindicatura ha lliurat aquest divendres al Parlament l'informe amb el qual examina els comptes anuals de la universitat, amb el qual, entre altres recomanacions, insta a la UIB a regularitzar la contractació dels professors interins.

   Segons la Llei Orgànica d'Universitats, el personal docent i investigador amb contracte laboral temporal no pot superar el 40% de la plantilla docent. El 2017, aquest percentatge no només era superior al permès, sinó que a més va augmentar respecte a 2016 (que es va tancar amb un 59,6%).

   A més, la Sindicatura adverteix que els professors contractats doctors han de ser de caràcter indefinit, però la UIB té 88 professors d'aquesta categoria contractats com a temporals. La xifra també ha augmentat respecte a 2016, quan se'n comptabilitzaven 67.

   En les seves al·legacions a l'informe, la UIB rebutja aquest advertiment de la Sindicatura i defensa que hi ha altres normatives que sí permeten la figura del professor contractat doctor amb caràcter interí. Pel que fa al límit del 40% d'interinitat entre el personal docent i investigador, la UIB al·lega que per fer aquest càlcul no s'haurien d'incloure el personal laboral indefinit -contractats doctors i col·laboradors- i professors associats per exempció de càrrec, "ja que no són titulars de la docència".

   Amb tot, si el càlcul es realitza amb aquests criteris, la taxa d'interinitat segueix sent superior a la marcada, ja que es queda en un 42,5%. Segons la UIB, aquest "excés de professorat associat és conseqüència de l'engegada de nous estudis".

   En termes generals, la Sindicatura avala els comptes presentats per la UIB però "amb excepcions"; és a dir, considera que la documentació presentada reflecteix la imatge "fidel" del patrimoni i situació financera de la universitat però detecta algunes incidències i realitza diverses recomanacions.

Contador

Para leer más