Actualizado 11/09/2008 21:00 CET

UM realitzarà demà una ofrena floral en el sepulcre del Rei Jaume II amb motiu de la Diada de Mallorca

PALMA DE MALLORCA, 11 de setembre (EUROPA PRESS)

El president d'Unió Mallorquina (UM), Miquel Nadal, el secretari general de la formació, Miquel Ferrer, i altres membres de l'executiva i afiliats, realitzaran demà a la Catedral de Palma, a partir de les 12.30 hores, una ofrena floral en el sepulcre del Rei Jaume II amb motiu de la Diada de Mallorca que commemora "el nostre origen com col·lectivitat".

Així ho van explicar avui a Europa Press fonts del partit nacionalista, que van destacar que es tracta d'un dia "important" en què l'executiva ha decidit que UM participi com partit. Alhora, van recordar que els últims anys de mandat de la força regionalista al Consell de Mallorca es va iniciar una campanya per fer una crida als ciutadans a fi que exposin banderes mallorquines en els seus balcons.

Tot i això, també diferents punts de l'illa acullen, durant tot el mes de setembre, diverses activitats esportives, musicals i culturals incloses en la Diada de Mallorca destinades a un públic variat i participatiu i en les que la figura de Jaume I serà present en molts dels actes.

L'activitat principal se celebrarà també demà, amb l'acte institucional de la Diada al teatre Principal en el qual es lliuraran les medalles d'or a sis entitats i persones per la seva reconeguda trajectòria personal i professional.

Alhora, es lliuraran els premis Jaume II a una quinzena d'entitats i personatges destacats durant 2008, amb una menció especial als quatre medallistes olímpics: Rafael Nadal, Joan Llaneras, Antoni Tauler i Rudy Fernández.

Entre els actes més destacats es troben la Cantata de 'El Rei en Jaume I' d'Antoni Parera i lletra de Guillem Frontera en la qual es fa referència a la relació del rei en Jaume amb Mallorca, estrena dela qual es portarà a terme el 14 de setembre al teatre Principal.

D'altra banda, el Museu És Baluard oferirà demà una jornada de portes obertes amb motiu de la Diada, de manera que els visitants podran gaudir de les exposicions temporals 'En Privat 1', sobre fotografia contemporània, la instal·lació 'Echoes', de l'artista Francesca Martí, així com una significativa selecció de la Col·lecció Permanent del Museu, que amb el títol '80's i Derivis. Mirades a la colecció d'És Baluard'.