Publicado 05/04/2019 16:53CET

Veus Progressistes proposa més cultura i control sobre les 'fake news' en la gestió estatal dels mitjans

28A.- Més Cultura En Catal I Control Sobre Les 'Fake News', Entre Les Propuest
EUROPA PRESS

   PALMA DE MALLORCA, 5 abr. (EUROPA PRESS) -

   El candidat al Congrés de Veus Progressites, Guillem Balboa, ha explicat que una de les propostes de la formació de cara a les eleccions generals és la creació d'un Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals, amb l'objectiu de programar més cultura en les diferents llengües de l'Estat, controlar la veracitat de la informació i establir "condicions dignes" de la professió periodística.

   En roda de premsa, Balboa ha explicat que el Consell estaria conformat per professionals de la informació i que el seu principal objectiu seria, entre els ja esmentats, remarcar la importncia dels mitjans informatius a l'hora de generar opinió pública.

   Balboa ha qualificat als mitjans de la informació com "un camp de batalla" en el qual es troben diferents interessos, públics i privats, i ha expressat la seva voluntat que els mitjans tinguin la funció que els correspon d'acord a "la pluralitat" de la societat espanyola.

   En aquest sentit, des de Veus Progressistes advoquen perqu en qualsevol lloc del territori espanyol es pugui veure la "riquesa cultaural i lingüística" de les altres comunitats. "Aix significaria que a Sevilla es podria veure continguts en catal i a Astúries continguts en gallec", ha comentat Balboa a Europa Press.

   La creació del Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals tindria també la funció del control sobre la veracitat de les informacions. "Des de les televisions i les rdios públiques s'ha de fer aquest treball intens, com la creació de continguts i el control per la veracitat", ha explicat Balboa.

   Finalment, ha comentat que si bé és cert que la llei ja contempla la creació d'un Consell Audiovisual Autonmic, la formació creu "necessria" la creació del Consell a nivell estatal, ja que "el 90 per cent de contingut que consumim en la televisió és de fora de la comunitat".