Actualizado 11/06/2008 21:53 CET

Zapatero apunta al 15 de juliol com data per publicar les balances fiscals i atribueix el retard a raons "tècniques"

MADRID, 11 Juny. (EUROPA PRESS)

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va apuntar avui el pròxim 15 de juliol com a possible data per publicar definitivament les balances fiscals i va explicar que el retard de "tres o quatre setmanes" respecte el termini de dos mesos fixat en el debat d'Investidura es deu a raons "tècniques".

Així va respondre Zapatero a la pregunta formulada pel portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, sobre les raons per les quals "no ha complert" la seva promesa de publicar les balances fiscals en dos mesos, al qual es va comprometre el president en el debat d'Investidura. Per ERC, es tracta d'un nou "incompliment" de l'executiu socialista.

COMPLEXITATS METODOLÒGIQUES

Per la seva banda, Zapatero va apuntar el 15 de juliol com nou límit per fer públiques les balances i va recalcar que "hi ha hagut complexitats metodològiques i tècniques". "Ja m'hagués agradat dir que ja està, que diumenge s'han publicat", va assegurar a Ridao.

"Ara li dic, hi ha retard i una pròrroga. Li puc donar una data, el 15 de juliol, i simplement li faig una reflexió, que hem estat anys i panys amb aquest debat de les balances fiscals, ara que es produirà espero que el retard de tres o quatre setmanes no suposi una crítica més injusta o dura del que va poder suposar" en moments anteriors.

Pel president del Govern, "el tema és que es faci, es faci bé, i es compleixi amb un compromís de transparència amb la ciutadania". Alhora, va assegurar que les raons del retard després del termini de dos mesos "són estrictament tècniques per la complexitat de la matèria".

ESFORÇ "MOLT NOTABLE"

Segons va subratllar, aquest fet està exigint un esforç "molt notable" de l'Institut d'Estudis Fiscals i al Ministeri d'Economia i Hisenda perquè "tingui el major rigor tècnic la presentació de les primeres balances fiscals que se'n van a conèixer al nostre país".

"S'està treballant a tot ritme, espero que vostè i el seu grup siguin comprensius perquè en poques setmanes, poc temps, anem a tenir la publicació de les balances fiscals", va insistir.

D'altra banda, El cap de l'Executiu socialista va aprofitar el seu debat amb Ridao per felicitar-lo per la seva recent elecció com a secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya.