PALMA DE MALLORCA 4 Ago. (EUROPA PRESS) -
El 72% dels residents de les Balears es decanta per la cervesa per acompanyar l'aperitiu, segons les dades de l'estudi 'L'aperitiu dels Espanyols' que ha portat a terme Quota Research per a Cervesers d'Espanya amb la finalitat de conèixer quals són els hàbits dels balears a l'hora de prendre el 'piscolabis'.
Segons un comunicat, els balears, quan surten a prendre l'aperitiu, es decanten per la cervesa i unes olives. A més ho fan de manera freqüent, ja que el 78% surt com a mínim una vegada al mes i acompanyat per la parella sobretot
Alhora, de l'estudi s'ha pogut ratificar la gran tradició de prendre l'aperitiu que existeix a Espanya i especialment a Balears, ja que prop del 80% dels enquestats sol prendre-ho com a mínim una vegada al mes i a l'estiu aquesta xifra arriba fins al 87%. La majoria dels balears sol fer-ho una o dues vegades per setmana, generalment coincidint amb el cap de setmana.
D'altra banda, la cervesa és la beguda favorita a l'hora de l'aperitiu en totes les comunitats autònomes. En aquest sentit, Balears és una de les quals més la consimeix, amb un 72% d'esmentis sobre la resta de begudes. En segon lloc, tot i que bastant allunyat de la cervesa, es consumeixen refrescos, especialment de cua (37%), seguits del vermut (34%), vi (22%) i refrescos de taronja (14%).
Durant l'aperitiu, la cervesa s'acompanya amb alguna cosa de menjar, de manera que un 95% dels enquestats afirma acompanyar-la amb una tapa; així, les persones que beuen cervesa segueixen la pauta saludable d'acompanyar la beguda amb algun aliment.
Així, l'aperitiu favorit ha resultat ser les olives (53%); en segon lloc es troba el formatge (35%) i en tercer les patates fregides (29%). A continuació els balears demanen ametlles o fruita seca (23,5%), patates braves (23%) i ensalada (23%).
L'APERITIU EN BONA COMPANYIA
El 34% dels balears prefereix gaudir del moment de l'aperitiu amb la parella, mentre que el 33% amb els amics, i el 29% amb la família. L'aperitiu és un moment de trobada social, aprofitat per gaudir, descansar i xerrar, per aquesta raó els balears prefereixen en un 79,5% de les ocasions, prendre-ho amb un grup reduït de gent, de màxim cinc persones, mentre que el 20,5% es decanta per grups grans.
Per gaudir al màxim aquest moment, a més de la companyia, el lloc elegit resulta fonamental: el 45% de la gent surt fora de casa a prendre l'aperitiu i durant els mesos d'estiu aquesta xifra arriba al 65%; també, l'estació anima a la gent a gaudir de l'aperitiu a les terrasses, on la mitjana durant l'any és del 13% i en aquesta època puja fins al 45%. A més, en aquest període es disposa de més temps lliure de manera que el temps que es dedica a prendre l'aperitiu passa de ser de 38 minuts durant l'any a 54 a l'estiu.
La cervesa forma part de la nostra dieta mediterrània; s'elabora amb ingredients naturals com l'aigua, l'ordi i el llúpol; no conté greixos i aporta vitamines, minerals, antioxidants i altres substàncies amb propietats funcionals. Té un contingut alcohòlic considerablement menor al d'altres begudes (entre el 4 i 5% d'alcohol en volum, respecte del 12% del vi, el 40-50% dels destil·lats), i és consumida de manera moderada i responsable per la majoria de la població espanyola.
A més, té una varietat sense alcohol de la qual Espanya és major consumidor de la Unió Europea. El 15% de la cervesa que es consumeix al nostre país correspon a aquesta varietat, que constitueix una excel·lent alternativa per a tots aquells que no poden o no volen consumir alcohol però desitgen gaudir del gust i les propietats de la cervesa.