Balears lidera un projecte europeu dirigit a promoure entre la indústria alimentària productes més saludables

Europa Press Islas Baleares
Actualizado: jueves, 11 marzo 2010 15:16

PALMA DE MALLORCA 11 Mar. (EUROPA PRESS) -

Balears lidera un projecte internacional dirigit a promoure entre les empreses alimentàries i de restauració la reducció de greixos saturades, sal i sucre en els aliments i menjar preparat que comercialitzen, amb la finalitat de prevenir l'obesitat i l'excés de pes entre la població.

El Govern llançarà aquest missatge dirigit a la indústria alimentària en una pàgina web, a través una eina anomenada HANCP, i que forma part del Food Pro-fit, un projecte europeu en què participen set països i que té un finançament de 1.323.225 euros.

Amb ella, es pretén que les indústries alimentàries introdueixin el criteri de la salut com un "valor afegit" als seus productes o serveis i donar així a aquestes empreses un plus de competitivitat al mercat de l'alimentació saludable.

El web, que ha estat presentada avui a l'Escola d'Hostaleria de les Balears, serveix perquè les empreses coneguin com millorar l'aportació nutricional dels plats i els aliments que ofereixen.

Aquesta eina afegeix criteris de control nutricional i avalua, mitjançant fórmules matemàtiques, els riscos de cada ingredient, decideix la descripció de nutrients que ha de constar en l'etiqueta i emet un certificat.

El projecte, que pilota Balears, intenta frenar l'obesitat i implica a empresaris, consumidors i autoritats sanitàries per formar al sector alimentari amb la finalitat de fomentar una tendència alimentària més saludable.

En el desenvolupament d'aquesta eina han participat experts del Departament de Protecció de la Salut de la Direcció general de Salut Pública i Participació, de l'Escola d'Hostaleria de la UIB, i dels sis països europeus socis d'aquest projecte. També han col·laborat membres del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de les Balears.

Contenido patrocinado