Una de cada tres persones de les Balears té sobrepès i una de cada 10 és obesa

Europa Press Islas Baleares
Actualizado: jueves, 28 mayo 2009 16:32

PALMA DE MALLORCA 28 May. (EUROPA PRESS) -

Una de cada tres persones a Balears (el 35,7 % de la població) té sobrepès i una de cada 10 (12,2 %) té obesitat, d'acord a les dades de l'Enquesta de Salut relativa a 2007 donades avui a conèixer pel conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, amb motiu de la celebració del Dia Nacional de la Nutrició.

Es tracta de dues afeccions que pateixen més els homes (42,5 %) que les dones (28,6 %) mentre que, en el sentit contrari, les fèmines es veuen més afectades pel baix pes (4,9 %), sent inapreciable en el cas dels homes (4,9 %).

El titular de Salut ha ofert aquestes dades durant la visita que ha fet a la carpa informativa instal·lada pel seu departament en la Plaça Porta Pintada de Palma, on va recalcar que potenciar una alimentació saludable i una vida activa és una de les estratègies prioritàries de la Conselleria.

Tal com ha assenyalat respecte a l'activitat física durant el temps lliure, el 57,2 % de la població adulta (58,8 % dels homes i 55,8 de les dones) realitza algun tipus d'exercici, xifra que disminueix amb l'edat.

Així, practiquen activitats físiques el 65,8 % de les persones entre els 16 i els 24 anys (el 76,9 % dels homes i el 54,3 % de les dones), i alhora entre els 25 i els 44 anys el percentatge disminueix al 56 % (57,1 % dels homes i 54,9 % de les fèmines). Més endavant, entre els 45 i els 64 anys practica algun exercici el 58,5 % de la població (55,2 % dels homes i 61,9 % de les dones), i al superar els 65 ho practiquen la meitat dels ciutadans (54,6 % dels homes i 48,6 % de les dones).

En la seva intervenció davant dels mitjans, Thomàs va recalcar la necessitat de portar una vida més activa i millorar l'alimentació, a l'asseverar que els últims anys les persones han modificat els seus hàbits cap a una vida "més sedentària" i una alimentació "menys saludable", ja que ha augmentat el consum de greixos i plats precuinats mentre que s'ha reduït la ingesta de fruites i verdures. "Cal reeducar aquests hàbits alimentaris", va recalcar.

Al mateix temps, ha apuntat que el Govern ha impulsat una iniciativa dirigida al sector de la restauració perquè disminueixin en els seus aliments el contingut de greixos i sucres, a causa que cada vegada més persones mengen fora de casa.

Cal assenyalar que, durant tot el dia, professionals adscrits a la Direcció General de Salut Pública i Participació estan desenvolupant activitats entre les quals destaquen la presentació de dues noves guies sobre la vida activa i l'alimentació saludable. Unes publicacions que es distribuiran en els centres d'Atenció primària com material de suport de metges de capçalera, pediatres i infermeres. En concret, s'han editat 10.000 exemplars de cadascuna de les guies.

Contenido patrocinado