El Govern manté que el PIB creixerà un 1% i incideix en la pujada del 20% en les previsions de reserves turístiques


Actualizado 4/3/2011 17:30:42 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha mantingut aquest divendres la seva previsió que el producte interior brut (PIB) de la comunitat augmentarà un 1 % durant aquest any, malgrat que el Centre de Recerca Econòmica (CRE) estima que ho farà un 0,5 %, i ha justificat aquest augment tant en les xifres que manegen diferents entitats lligades al sector financer, com les turístiques.

Així ho ha indicat la portaveu de l'executiu balear i consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló, qui ha remarcat que, malgrat que cada vegada les contractacions s'endarrereixen més, ja hi ha un 20 % d'increment en les previsions de reserves turístiques, el que "marca molt l'evolució de la nostra economia".

Així, ha subratllat que es preveu una temporada turística "que ens ha de permetre avançar", fins i tot en les xifres d'ocupació laboral. Tot i això, ha indicat que cal "ser conscients que tenim una economia estacional" pel que és necessari "guanyar en competitivitat".

Segons ha dit, "hi ha oportunitats de creixement i una pila d'oportunitats de creació de producte per explorar. Tenim un potencial molt gran, el motor de la nostra economia, que és el sector turístic, té potencial de creixement".

En aquest sentit, ha advocat per "anar resolent problemes estructurals" i aprofitar la temporada que ve turística per "guanyar els reptes que arrosseguem des de fa temps i que dificulten la competitivitat". "Sabem que cal millorar la competitivitat però aquest estiu hi ha una bona oportunitat en la millora de la temporada", ha reiterat.