Govern valencià destaca que 12 autonomies, entre elles Balears, continuen el seu flux migratori a la regió

Actualizado: lunes, 7 abril 2008 19:52

VALÈNCIA/PALMA DE MALLORCA, 7 Abr. (EUROPA PRESS) - -

El conseller d'Immigració i Ciutadania de la Comunitat Valenciana, Rafael Blasco, va destacar avui que un total de 12 comunitats autònomes, entre elles Balears, "continuen incrementant el seu flux migratori a la Comunitat Valenciana", de manera que, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la Comunitat és el lloc de residència "de gairebé 900.000 persones originàries d'altres autonomies".

En aquest sentit, Blasco va ressaltar en un comunicat que l'augment en més de 14.500 persones experimentat per aquestes xifres respecte les mateixes dades de l'any 2000 situa a la comunitat "com una terra pròspera i acollidora per a tots aquells que arriben" a la regió.

Així, la Comunitat Valenciana ha rebut des de l'any 2000 una gran quantitat de persones procedents d'Astúries, Balears, Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura, Galícia, Madrid, El País Basc, la Rioja, Navarra, Ceuta-Melilla. En concret, la comunitat castellanomanxega és la que més presència té, amb de 248.785 persones, seguida de l'andalusa, amb 218.276, mentre que altres 77.265 madrilenys, 57.911 catalans i 45.788 aragonesos han elegit també residir en la Comunitat.

Per Blasco, aquestes xifres "demostren que la Comunitat continua sent un exemple de convivència i d'acollida", ja que més del 18 per cent dels 4.885.000 habitants que reflecteix el padró del 2007 són persones vingudes d'altres llocs d'Espanya i un altre 16% ho constitueixen immigrants estrangers. "La societat valenciana sempre ha sabut, i sap, integrar de manera pràctica, satisfactòria i efectiva a les persones que vénen, sigui quina sigui la seva procedència", va subratllar el conseller.

En aquest sentit, el màxim responsable d'Immigració i Ciutadania del Consell va posar èmfasi en la necessitat que el Govern espanyol "millori el finançament a la Comunitat, tenint en compte que som receptors de persones tant estrangeres com d'altres províncies".

Va agregar que actualment, es dóna "un procés de canvi que fa necessari promoure des dels poders públics la cohesió social, la convivència ciutadana, el respecte mutu, la tolerància, la no discriminació, la solidaritat i la integració", i alhora va assenyalar que el fiançament d'aquests principis "requereix de la intervenció ciutadana, que opti pel reconeixement de la plena participació cívica, social, econòmica, cultural i política de tots els residents en territori valencià sigui quin sigui el seu origen".