Nou empreses de les Balears opten al premi Emprenedor XXI de La Caixa pel desenvolupament d'empreses innovadores


Actualizado 19/5/2008 21:47:19 CET

PALMA DE MALLORCA, 19 de maig (EUROPA PRESS)

Un total de 9 empreses de les Illes Balears s'han presentat a la segona edició del Premi EmprendedorXXI, una iniciativa conjunta de l'entitat financera La Caixa i el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través de la direcció general de Política de la PIME, per impulsar el desenvolupament d'empreses innovadores i consolidar el seu creixement.

Així ho va informar La Caixa en un comunicat, en què va explicar que entre els àmbits d'activitat de les candidatures rebudes, destaca el de serveis, amb un 44 per cent, seguit pels sectors de turisme, ciències de la vida, internet, alimentació i disseny, amb un 11 per cent cadascun. Alhora, l'ocupació creat per aquestes empreses puja a un total de 25 treballadors.

El Premi Emprenedor XXI té com a objectiu identificar i premiar les empreses de recent creació més innovadores i amb més gran potencial de creixement de cada comunitat autònoma. En aquest sentit, cal destacar que el premi es lliurarà el pròxim dia 22 de maig en el CaixaForum de Palma i el guanyador passarà a competir a la fase nacional amb la resta de guanyadors de les diferents comunitats.

Amb aquesta nova edició, l'entitat financera avança un pas cap endavant en la seva estratègia de reconèixer i destacar socialment aquells emprenedors que han posat en marxa una iniciativa empresarial i necessiten d'un impuls per assentar-se definitivament al mercat.

El concurs consta de dues fases, una autonòmica que se celebra coincidint amb el "Dia de l'emprenedor" de cada Comunitat Autònoma i en què s'elegeix un guanyador territorial, i una altra nacional en què competeixen els triomfadors de cada Comunitat Autònoma i en què s'elegeix un guanyador nacional.

D'aquesta manera, en la primera fase el jurat que delibera el premi està format per personalitats de l'administració autonòmica, i membres del món acadèmic i empresarial de la regió. El jurat de la fase nacional també ho componen empresaris de prestigi i del món acadèmic, així com a responsables del Ministeri d'Indústria.

La dotació del premi consisteix en una sèrie de serveis perquè les empreses guanyadores en les seves dues fases rebin el suport necessari per consolidar el seu creixement i plantejar-se el començament de la seva internacionalització.

HISTÒRIA DEL PROGRAMA

Des del 2004, La Caixa desenvolupa el programa EmprendedorXXI que agrupa totes les seves actuacions en el terreny de la iniciativa empresarial i la innovació i objectiu de la qual és impulsar i recolzar l'esperit emprenedor i la creació d'empreses innovadores en tot el territori espanyol.

A través dels seus instruments de capital risc per a emprenedors, Caixa Capital Llavor SCR i Caixa Capital Pime Innovació SCR, l'entitat participa en més de 50 projectes de creació i desenvolupament empresarial amb una inversió que s'acosta als 20 milions d'euros.