El PP demanarà en el ple que l'Ajuntament assumeixi la gestió dels vials urbans que són competència del Consell


Actualizado 19/5/2008 15:28:11 CET

PALMA DE MALLORCA, 19 de maig (EUROPA PRESS)

El grup popular a l'Ajuntament sol·licitarà en el pròxim ple a l'equip de govern municipal que resolgui de manera immediata el traspàs per part del Consell de Mallorca de les competències i gestió dels vials urbans que es troben en una situació òptima de manteniment.

En un comunicat, el PP va assenyalar que a Palma encara existeix un cert nombre de vials urbans que són de titularitat i competència del Consell, que els considera part de la xarxa viària de Mallorca, quan en realitat es corresponen amb carrers urbanes de la cuideu de Palma. El cas més significatiu és el carrer Andrea Doria, assenyala el PP.

Aquesta situació dificulta la planificació del consistori, tenint en compte que qualsevol petició veïnal o deficiència ha de ser comunicada al departament d'Obres Públiques del Consell perquè ho resolgui. A més, alenteix la gestió municipal de la zona ja que perquè, una simple retolació a la calçada o un canvi de senyalització vertical no pot efectuar-se sense el permís del Consell. Tot això genera una "excessiva burocratització", critica el PP.

Per aquesta raó, dilluns que ve el PP elevarà una proposició en la qual sol·licitarà que l'Ajuntament assumeixi la gestió dels vials urbans que es troben en bon estat, en ares que no es produeixi amb l'esmentat traspàs un sobrecost econòmic a les arques municipals.