Salgado recorda que les CA van decidir l'any passat limitar el seu endeutament


Salgado En El CPFF
EUROPA PRESS
Actualizado 28/4/2011 16:02:47 CET

MADRID, 28 Abr. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta segona del Govern central i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, ha recordat a les comunitats autònomes que elles també han estat partícips de la decisió de limitar l'endeutament a aquelles regions que no complien trimestre a trimestre els seus objectius de dèficit.

"El Consell de Política Fiscal i Financera és un fòrum on no decideix l'Administració de l'Estat, sinó tots, i entre tots decidim l'any passat que aquelles comunitats autònomes que no van complint el seu objectiu de dèficit trimestre a trimestre no hauran de rebre autoritzacions d'endeutament", ha remarcat.

En declaracions a la Cadena Ser recollides per Europa Press, Salgado ha insistit que aquesta limitació de l'endeutament "és l'única eina col·lectiva" que posseeixen el Govern i les comunitats, tot i que ha subratllat que s'ha de comptar "sempre" amb la voluntat d'aquestes de complir el dèficit.

Respecte a si aquesta falta de finançament limita a les regions la seva capacitat de gestió, la ministra ha destacat que cal buscar l'eficiència dels serveis públics essencials i ha posat com a exemple la retallada de la despesa farmacèutica aconseguit per l'Executiu.

També ha mostrat el seu acord amb el conseller català Andreu Mas-Colell i ha insistit que l'Administració de l'Estat i les comunitats autònomes tenen "coresponsabilitat" en el compliment dels objectius.

"Nosaltres, l'Estat i tots haurem de pagar més interessos si els diferencials del nostre deute pugen com a conseqüència de no complir els nostres compromisos", ha reconegut.