Un total de 2.000 nous usuaris podran utilitzar el servei de Bicipalma a partir de dilluns que ve


Estación de Bicipalma.
EUROPA PRESS.
Actualizado 28/4/2011 16:54:52 CET

PALMA DE MALLORCA, 28 Abr. (EUROPA PRESS) -

Un total de 2.000 nous usuaris podran utilitzar el servei de Bicipalma a partir de dilluns que ve dia 2 de maig, de manera que la llista d'espera d'aquesta prestació oferta per l'Ajuntament de la capital es reduirà a les 6.500 persones i el nombre de ciutadans que podran fer els seus desplaçaments mitjançant la bicicleta pública ascendirà a 7.000.

Aquests nous usuaris procediran, per tant, de la llista d'espera i accediran al servei segons l'ordre en el qual es van apuntar. Tot i això, aquest increment en el nombre de persones no suposarà cap augment al parc de bicicletes, segons han confirmat fonts del consistori.

Bicipalma funciona en proves des del passat 28 de març, quan es va obrir inicialment a 5.000 usuaris. Aquestes 2.000 persones rebran un correu electrònic que els informarà que ja formen part del sistema, sense necessitat de fer cap nou tràmit.

El servei és un sistema de bicicleta pública que posa a disposició de la ciutadans residents a Palma un grup de bicicletes perquè les utilitzin en els seus desplaçaments per la ciutat. Tot i això, no es tracta d'un sistema públic de lloguer de bicicletes per a ús turístic o recreatiu, ha incidit Cort en un comunicat.

Fins a finals del present any Bicipalma funcionarà en proves i, per tant, les dues primeres hores seran gratuïtes. En el cas que aquest termini de temps s'excedeixi, el gestor de Bicipalma posseirà la facultat de bloquejar de la targeta ciutadana la utilització del servei com una mesura cautelar.

Per aquesta raó, es recomana que el període d'utilització de la bicicleta sigui inferior a 30 minuts per garantir el bon funcionament. A més, durant el període de proves els usuaris no hauran d'abonar cap quota.

Bicipalma està operatiu els 365 dies de l'any. De dilluns a dijous, diumenges i festius el seu horari és de 07.00 a 22.00 hores, mentre que el dels divendres i dissabtes és de 07.00 a 00.00 hores.

Actualment, hi ha 28 estacions repartides per diferents zones de la capital amb 470 ancoratges, així com 336 bicicletes amb els mateixos colors que l'Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) -blau, blanc i verd-.