Unes 10.000 persones van visitar aquest cap de setmana la 'I Fira de la Tapa', on es van servir 25.000 consumicions

Actualizado: lunes, 3 marzo 2008 17:19

Tolo Trias va guanyar el 'IX Concurs de Cuiners', que va deixar el segon i el tercer premi en mans d'eivissencs


PALMA DE MALLORCA, 3 Mar. (EUROPA PRESS) -

La primera edició de la 'Fira de Tapes i Broquetes i el Vi Mallorquí', que es va celebrar al recinte cívic de l'Escorxador de Palma entre dijous passat, 28 de febrer, i ahir diumenge, va ser visitada per unes 10.000 persones, que van acudir sobretot durant els horabaixes de divendres i dissabte, i que van realitzar 25.000 consumicions culinàries i d'espirituosos.

Segons van exposar a Europa Press fonts de la patronal Pimem Restauració, que va convocar la celebració de l'esdeveniment, aquesta edició va comptar amb de 15 expositors d'altres tants restaurants i cellers, i va ocupar un espai relativament reduït de l'Escorxador, mentre que, en la convocatòria de 2009 s'espera tenir representació d'entre 40 i 50 empreses del sector i ocupar tot l'espai disponible.

Concretament, Pimem Restauració va considerar que el proper any hauran de participar més restaurants i cellers, així com durant "més dies", fins a ocupar una setmana sencera "de dilluns a diumenge", i, en la seva programació es preveu incorporar "fins i tot un concert", va indicar la patronal, que va enquadrar tots aquests esforços en l'intent d'atreure al públic cap a l'oferta de restauració.

Pel que fa al 'IX Campionat de Balears de Cuiners', que es va celebrar els mateixos dies a l'Escorxador', de manera conjunta amb la fira, Pimem Restauració va destacar que va ser el "millor" de tots els convocats, no només per la qualitat dels plats presentats, sino que també per la quantitat de professionals que hi van participar i, especialment, perquè va ser el primer que va poder seguir el públic en directe.

En aquesta edició va resultar guanyador el cuiner Tolo Trias, del restaurant Refectori, que va presentar dues receptes en les quals s'incorporaven elements culinaris tradicionals mallorquins, com el salmó amb trampó i els rotllets de be amb massa d'ensaïmada; mentre que, per primera vegada, el segon i el tercer premi van recaure sobre professionals eivissencs, amb Moisès Machado, del restaurant Sofia, i Francisco Hervás, del Hall, respectivament.

Cal assenyalar que les dues activitats van comptar amb un pressupost total de 90.000 euros que en part van aportar l'Institut Balear de Turisme (Ibatur) i l'Ajuntament de Palma, que van enquadrar la celebració d'aquestes activitats amb l'objectiu de revitalitzar el centre de la capital balear.