La venda d'aires condicionats augmentarà entre un 10 i un 15% en 2011, segons patronal del sector


Actualizado 30/5/2011 16:24:49 CET

PALMA DE MALLORCA, 30 May. (EUROPA PRESS) - -

El president de l'Associació de Comerciants d'Electrodomèstics de Mallorca, Tomás Garrido, ha assegurat que es preveu que la venda d'aires condicionats augmenti entre un 10 i un 15% durant aquest estiu, i alhora ha assenyalat que els consumidors es decanten pels aparells de gamma mitjana-alta i amb prestacions silencioses.

Així ho ha manifestat en declaracions a Europa Press el president de la patronal d'aquest sector, que ha explicat que la resposta en compra d'aires condicionats des de començament d'any està sent "bona", a diferència de l'any passat, quan la venda "va caure en picat".

Alhora, Garrido ha manifestat que el Pla Renove d'Aires Condicionats, que comporta un descompte d'entre 80 i 100 euros, no ha tingut excessiva repercussió entre els consumidors, en part, per la "quantitat" de documents que cal aportar per beneficiar-se de la subvenció.

Pel que fa a la demanda de ventiladors, Garrido ha confirmat un "lleuger descens", si bé ha matisat que es tracta d'un segment de la seva activitat comercial que es considera "molt estable" entre els comerciants, i que registra històricament poques oscil·lacions. "Quan puja la venda d'aires condicionats, normalment baixa la de ventiladors", ha conclòs.