28A.- Balboa: "Els fons voltor han de deixar de tenir barra lliure en l'adquisició d'habitatges"

Balboa
VEUS PROGRESSISTES
Publicado 24/4/2019 12:52:31CET

   PALMA DE MALLORCA, 24 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El candidat de Veus Progressistes al Congrés dels Diputats, Guillem Balboa, ha defensat aquest dimecres que "els fons voltor han de deixar de tenir barra lliure en l'adquisició d'habitatges" i que el seu objectiu és impulsar una sèrie de mesures perquè "les grans empreses deixin d'especular amb l'habitatge".

   En roda de premsa, la coalició ha assegurat que revisar la fiscalitat sobre l'habitatge és "especialment important" en les societats patrimonials i en les Societats Cotitzades Anònimes d'Inversió al Mercat Immobiliari (Socimis), "que estan exemptes de pagar determinats impostos o que tenen bonificacions".

   Així, Veus Progressistes, que ha reclamat que es penalitzin "les accions d'assetjament immobiliari", vol "donar més potestat als ajuntaments per regular el preu màxim dels lloguers a les zones amb més especulació".

   Segons Balboa, la Llei d'Habitatge de Balears és un "bon primer pas", però "es necessita la implicació de l'Estat", perquè, ha recalcat, "l'habitatge és un dret i no pot ser objecte de mercadeig".

   Balboa ha presentat aquestes propostes aquest dimecres acompanyat del dirigent de Compromís i cap de llista al Parlament Europeu,

   Jordi Sebastià, qui ha insistit, per la seva banda, en la necessitat de "combatre els paradisos fiscals a l'interior de la Unió Europea", ja que "la majoria de Socimi, a més d'estar exempts d'alguns impostos, tributen fora d'Espanya, a llocs com Luxemburg", segons ha declarat.

Contador

Para leer más