Actualizado 11/06/2008 21:51 CET

Agroibiza assumeix la gestió del centre de concentració i distribució de productes locals

EIVISSA, 09 de Juny (EUROPA PRESS)

Agroibiza assumeix des d'avui la gestió del Centre de Concentració i Distribució de productes locals de l'illa d'Eivissa tal com es preveu en l'acord signat aquest matí pel president del Consell Insular, Xico Tarrés, i responsables d'aquesta mancomunitat. Per a això, Agroibiza es compromet a fer-se càrrec de les instal·lacions, facilitant la comercialització dels productes dels seus associats i pal·liant les dificultats d'accés als mateixos que pateixen els consumidors per una falta de canals eficaços de distribució.

Segons va destacar en declaracions posteriors a Europa Press el president de la cooperativa, Joan Marí, Agroibiza se situa així com l'única organització de productors de fruites i hortalisses en l'àmbit d'Eivissa que assumeix la gestió d'aquest enclavament, treballs del qual van concloure fa un any tot i que avui oficialitzava l'esmentat traspàs. L'activitat prevista a fer per aquest centre consisteix a la distribució i venda de productes agroalimentaris, així com actuacions de l'àmbit administratiu i de gestió.

La consellera d'Agricultura del Consell Insular d'Eivissa, Marga Torres, va destacar l'interès d'aquesta iniciativa per potenciar les petites produccions de l'illa.

Segons va agregar la consellera les petites produccions disperses de cadascun dels productors "passen desapercebudes" entre els consumidors en comparació dels grans volums importats des de la Península, causa per la qual cal concentrar un volum significatiu de productes, amb una gestió única, per possibilitar l'accés i la capacitat de negociació entre tots dos.

Un projecte que s'ha emprès gràcies a un conveni formalitzat el 2004 entre el Consell Insular d'Eivissa i Formentera i la Mancomunidad Intermunicipal 'Escorxador Insular d'Eivissa', per la qual aquesta va cedir els terrenys per a la construcció del centre.

Gràcies al mateix es va adequar una zona de recepció dels productes agroalimentaris, es va instal·lar maquinària enfocada a la conservació de la qualitat dels productes i es va adequar la preparació i presentació dels productes, així com el control de les condicions sanitaris.

La nau té una superfície construïda total es de 804 metres quadrats que va comptar amb un pressupost de 1.023.493,34 euros finançats en un 40 per cent (409.397,34 euros), pel Govern Balear mitjançant el Programa Regional de Desenvolupament Rural Sostenible 2000-2006.

Des de la seva "inauguració" el març del 2007 les esmentades instal·lacions s'han sotmès a un termini de proves per garantir el seu funcionament, previ a aquesta lliura formal a la Mancomunitat de l'Escorxador i als Usuaris.