AMPL.- Els ecologistes valoren positivament la Llei del Sòl perquè contindrà el creixement urbanístic a Balears

Actualizado 14/1/2009 18:14:51 CET

PALMA DE MALLORCA, 14 de gener (EUROPA PRESS)

L'associació ecologista GOB va valorar avui positivament l'avantprojecte de Llei del Sòl que prepara l'actual Govern perquè "en principi" suposarà una contenció del creixement urbanístic a Balears, al preveure la reducció de l'edificabilitat en sòl rústic, entre d'altres aspectes.

Així ho va valorar avui davant dels mitjans de comunicació la portaveu del GOB, Margalida Ramis, després de reunir-se amb el conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, qui li va presentar el contingut de l'articulat de la futura normativa, que l'executiu té previst aprovar en aquest període de sessions. Després de la reunió, Ramis va manifestar que la normativa permetrà "unificar" moltes lleis sobre ordenació del territori ja existents en la comunitat, que han donat lloc a "moltes confusions" i "interpretacions dolentes" de l'àmbit urbanístic.

"Veiem la possibilitat que es regulin les qüestions relatives a l'ordenació del territori", ha assenyalat la portaveu, després d'afegir que és "convenient" que s'aclareixin i regulin les qüestions relacionades amb la contenció del territori i, sobretot, va puntualitzar, que es doni un "impuls" a la disciplina urbanística.

"En principi estem satisfets, tot i això a partir d'ara hem d'entrar més en profunditat en l'articulat per analitzar els possibles canvis que implicarà la seva aprovació", ha afirmat Ramis.

Pel que hem pogut saber, ha dit, la futura llei "obre la possibilitat que els Ajuntaments puguin establir un sistema de quotes i estableix com una excepcionalitat la construcció d'habitatges en sòl rústic, dues mesures de contenció importants", ha afirmat.

RONDA DE REUNIONS

Per la seva banda, el conseller, després d'aquesta primera reunió per presentar l'avantprojecte i recollir aportacions, ha explicat que el seu objectiu és conèixer l'opinió de tots els col·lectius implicats per elaborar la normativa, si bé ha demanat "prudència" a l'hora de fer declaracions sobre el seu contingut fins que no estigui llest la redacció definitiu.

Alhora, Vicens va destacar que el període de consulta que comença avui representa "un impuls indispensable" a l'hora de tirar endavant la normativa, i va reiterar la seva intenció d'"articular els espais de debat suficients" perquè totes les entitats i associacions puguin donar la seva opinió a fi de millorar-la.

En representació del GOB també va acudir a la reunió el seu president, Macià Blázquez, i la membre de la junta directiva, Tonina Siquier.