Aproven dues concessions a Sóller i Santa María del Camí destinades a obres de regeneració i renovació urbana

Publicado 7/6/2019 14:18:07CET

PALMA DE MALLORCA, 7 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Govern en funcions ha aprovat aquest divendres la concessió de dues subvencions a Sóller i a Santa Maria del Camí per a executar les obres previstes en cada municipi en el marc del Programa del Foment de la Regeneració i Renovació Urbana i Rural.

Segons ha especificat la portaveu del Govern en funcions, Pilar Costa, l'Ajuntament de Sóller rebrà una ajuda de 63.043,50 euros i el de Santa Maria del Camí, per part seva, de 43.750 euros.

Més concretament, les subvencions es destinaran a obres de reurbanització en l'espai públic i als equips tècnics de gestió, després que s'hagin delimitat les àrees de regeneració i renovació urbanes (ARRU) de cada municipi.

Costa ha explicat que, en el cas de les obres de reurbanització, cada ajuntament completarà l'aportació rebuda amb una inversió amb fons propis.

Els recursos econòmics per a la subvenció aprovada provenen del Govern i són gestionats pel Govern, en el marc de l'acord entre el Ministeri de Foment i la Comunitat Autònoma per a desenvolupar el Programa de Regeneració i Renovació Urbanes.

Així mateix, la subvenció que els municipis reben del Govern és una part de les ajudes totals que poden arribar a aconseguir i, en aquest sentit, "a més de les obres de reurbanització de l'espai públic, la delimitació de ARRU permet als propietaris privats situats en la zona rebre una ajuda per a obres de rehabilitació dels seus edificis i habitatges que pot arribar fins al 30 per cent del cost total de l'actuació".

En total, la inversió prevista en el ARRU de Sóller és de 466.750 euros incloent la part privada, l'aportació del Ministeri de Foment i la de l'Ajuntament. En el cas de Santa Maria del Camí, es preveu una inversió de 635.000 euros.

Contador