Actualizado 08/09/2008 20:11 CET

Armengol critica que Foment "no hagi complert" el seu compromís al no fer efectiva la comenda de les carreteres

PALMA DE MALLORCA, 8 Sep. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, va lamentar avui que el Ministeri de Foment "no hagi complert" el seu compromís al voltant a la cessió de la comenda de gestió de les carreteres al Consell de Mallorca, i en concret de les obres dels accessos a Palma, pel que va assegurar que serà "inflexible" a l'hora de demanar al Govern espanyol la potestat d'aprovar i adjudicar els projectes.

Així es va expressar durant el ple de la institució insular, on va fer una repassada de les 20 propostes de resolució aprovades en el Debat de Política General el mes de febrer passat, i va incidir que preferiria que la tramitació per al traspàs de la gestió "fos més ràpida". Respecte al treball realitzat pel departament d'Obres Públiques del Consell, va ressaltar que sí s'ha complert amb la firma del conveni de carreteres, que suposarà una inversió a l'illa de 254 milions d'euros.

Front a les crítiques llançades pel portaveu del PP, Jaume Font, mitjançant una interpel·lació sobre el compliment de les propostes de resolució, Armengol ha afirmat que durant aquest any s'ha donat compliment a totes aquestes línies de treball, donant prioritat als afers socials "davant de l'herència dolenta que va deixar el PP". En aquest sentit, va lamentar que l'actual equip de govern va heretar un forat de 20 milions d'euros en matèria de residències públiques.

En aquesta mateixa línia, va anunciar que entre setembre i novembre s'impulsarà un pla de reforma integral del Llar d'Ancians i de la residència de La Bonanova, instal·lacions públiques en les que els populars "no van invertir ni un euro". Tal com ha afirmat, s'ha donat un major impuls al municipalisme amb un augment del 15% del Pla d'Obres i Serveis (POST) i la dotació de contingut a l'Assemblea d'Alcaldes. També s'ha reforçat el finançament dels pobles i s'ha reforçat la xarxa d'atenció a persones en exclusió social.

Però abans que res, la presidenta de l'administració supramunicipal va destacar la gestió realitzada en aquests últims mesos per l'equip de govern, "des de l'honradesa i la rigor en l'ús dels diners públics", i recalcant que amb l'arribada al poder "no havia una situació fàcil pels problemes estructurals i les deficiències".

Per la seva banda, Font va recriminar a Armengol que visqui "com Alícia al país De les meravelles" i li va reprotxar no tenir experiència d'haver governat, a més de "menysprear als ciutadans". "Impulsa molt, però malament", va lamentar el dirigent popular, qui va considerar "típic de l'esquerra convocar comissions però després no fer res". Segons la seva opinió, després de vuit mesos "els incompliments són importants", sobretot en matèria de millora de residències públiques i l'impuls d'un Pla de Serveis Socials. "Ja està bé de riure's de la ciutadania", va etzibar.