Associacions de jutges lamenten el comportament "impropi" d'una regidora de Cort cap al president de l'Audiència

Publicado 28/11/2019 16:55:35CET
El president de l'Audiència Provincial de Balears, Diego Gómez-Regno.
El president de l'Audiència Provincial de Balears, Diego Gómez-Regno. - EUROPA PRESS - Archivo

   Vivas diu que el que va fer va ser "rebatre" el punt de vista del magistrat i que va ser increpada "per ser d'esquerres"

   PALMA DE MALLORCA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

   Tres associacions de jutges han signat aquest dijous un comunicat conjunt en el qual lamenten el comportament "impropi" d'una regidora de Palma cap al president de l'Audiència Provincial de Balears, Diego Gómez-Regno, durant unes jornades sobre violència masclista.

   Jutgesses i Jutges per a la Democràcia, l'Associació Professional de la Magistratura i l'Associació Judicial Francisco de Vitòria han difós aquest breu comunicat arran d'una notícia publicada per 'Diari de Mallorca' sobre expressions de la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, en una xerrada en el centre Flassaders, en la qual participava el magistrat.

   Segons aquesta informació, la regidora, que assistia com a públic, va prendre la paraula i va assegurar que existeixen jutges "corruptes" i que sap de jutges i policies que "cobraven" per beneficiar a altres persones.

   Les associacions de jutges consideren que aquestes paraules no només anaven contra el president de l'Audiència Provincial sinó contra "la carrera judicial en la seva integritat", i han volgut mostrar la seva "tristesa davant aquest comportament, impropi de la dignitat que correspon al càrrec públic" que Vivas ostenta a l'Ajuntament de Palma, "sense més que afegir doncs les manifestacions es desqualifiquen per si mateixes".

   Per la seva banda, Vivas ha assegurat en xarxes socials que les frases que se li atribueixen són "incertes" i que el que va fer va ser "rebatre" el punt de vista del magistrat. La regidora -del grup d'Unides Podem- ha dit que el jutge la va increpar "per ser d'esquerres".

   "El jutge va obrir la seva ponència dirigint-se directament a mi, que estava asseguda entre el públic, per increpar-me per ser d'esquerres, ja que segons ell pressionem al poder judicial en els casos de violència cap a la dona", ha escrit la regidora.

Contador

Para leer más