Actualizado 30/07/2009 21:44 CET

Atemptat.- El Govern balear decreta tres dies de dol oficial i mostra el seu "rebuig" davant d'aquest "brutal" succés

PALMA DE MALLORCA, 30 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Govern balear ha decretat avui tres dies de dol oficial en senyal de repulsa a l'atemptat terrorista que ha tingut lloc avui a la localitat mallorquina de Calvià i que s'ha cobrat la vida de dos guàrdies civils i diversos ferits, i alhora ha expressat el seu "rebuig més ferm" davant d'aquest "brutal atemptat" que, segons ha apuntat el president de l 'executiu autonòmic, "ha assumit "en la més profunda indignació" els ciutadans de l'arxipèlag.

En declaracions a la premsa després de la celebració d'un Consell de Govern extraordinari, Antich ha manifestat "nostra condemna més contundent" i la solidaritat a les famílies, amics i cercles pròxims de les víctimes que han perdut la vida en aquest "brutal" atemptat. Així, ha traslladat les mostres de dol i afecte en aquests difícils moments i ha incidit que "estem amb ells".

De la mateixa manera, ha fet especial èmfasi a traslladar l'afecte i "total suport" a la Guàrdia Civil, així com a tots els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat que vetllen pel manteniment del nostre Estat de Dret". Per aquesta raó, ha remarcat que "una vegada més ens reafirmem en la nostra convicció que la democràcia i l'Estat de Dret tenen prou fortalesa per fer front a actuacions criminals", com la que avui ha costat la vida d'aquests dos agents.

Finalment, el president autonòmic ha assegurat que "mai cedirem al xantatge assassí d'aquests terroristes que atempten contra la llibertat i la convivència dels ciutadans d'aquest país", i alhora ha insistit a valorar que els qui han comès aquest acte "miserable" pagaran per tot el mal que han causat. Tot i això, ha mantingut que la societat balear, que sempre ha defensat els valors de la democràcia i la tolerància, "es mostra indignada davant d'aquest acte de barbàrie sense sentit".