Atur.- UGT urgeix al Govern a agilitar les mesures contra la crisi per pal·liar les "greus" xifres d'atur

Actualizado 4/8/2008 20:22:07 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Ago. (EUROPA PRESS) -

El sindicat UGT va urgir avui al Govern a agilitar les mesures contra la crisi econòmica anunciades pel president, Francesc Antich, dimarts passat al Parlament, amb la finalitat de pal·liar "en la mesura del possible" les conseqüències que tindrà a Balears l'"imparable" augment de la desocupació, i que deixarà a molta gent "sense cap tipus de prestació social" quan finalitzi la temporada turística.

En declaracions a Europa Press, el secretari d'Acció Sindical d'UGT, Manuel Pelarda, va assenyalar que les dades publicades avui pel Ministeri de Treball i Afers Socials, que llancen un augment de l'atur del 8,1 % respecte al mes passat, amb 2.998 nous desocupats, són "molt més greus" d 'allò previst i anticipen un escenari "molt preocupant".

Pelarda, qui va dir no recordar a Balears unes dades sobre desocupació tan "pèssims" per a un mes de juliol, va considerar que el Govern ha de fer "tot el que estigui a les seves mans" per agilitar les mesures anunciades contra la crisi, especialment, les destinades a assegurar la cobertura econòmica a les persones que es quedaran sense subsidi d'atur quan finalitzi la temporada.

A més, va remarcar que "la cosa més greu" és que l'atur no només ha pujat en el sector de la construcció, sinó que també ho ha fet en els serveis, alguna cosa que posa de manifest la "forta desacceleració que afecta a Balears i al conjunt del país".

Després d'assenyalar que "queda poc marge per a l'optimisme", va ressaltar que la proliferació del turisme residencial "està fent molt dany a l'economia balear" i va advocar perquè l'executiu "regularitzi d'una vegada" aquesta oferta allotjativa i aposti "seriosament" per l'hotelera, que és la que "crea llocs de treball".

"El Govern ha de fer els deures i, ara més que mai, impulsar les mesures que han de propiciar el canvi de model econòmic", va assenyalar.

Finalment, va remarcar que perquè la comunitat pugui fer front a aquesta conjuntura tan adversa cal "un finançament econòmica decent, que el Govern faci arribar les inversions que ens corresponen, la firma dels convenis pendents i l'impuls de la reconversió de les zones turístiques madures, com la platja de Palma".