AUGC Balears vol que els guàrdies civils deixin de ser els "germans pobres" dels cossos de seguretat

Actualizado 18/6/2008 19:43:37 CET

MADRID, 18 de juny (EUROPA PRESS)

El secretari general de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) a Balears, Àngel Morales, ha assenyalat avui que la campanya que ha presentat el col·lectiu per a les eleccions del Consell de l'Institut Armat té com a objectiu que els integrants deixin de ser els "germans pobres" de les Forces i Cossos de Seguretat Nacional.

Després d'assistir avui a l'Assemblea Nacional de l'AUGC celebrada a Madrid, Morales va detallar en declaracions a Europa Press que la campanya està centrada en aconseguir "l'equiparació salarial" amb els cossos nacionals i autonòmics com a petició principal que es traslladarà al Govern.

Morales va precisar que existeix desfasaments salarials entre la retribució percebuda amb altres cossos que poden aconseguir des de 200 a 500 euros, de manera que la igualtat en condicions entre els diferents agents tant entre els cossos deu escometre's en aquesta legislatura.

A més va indicar que tot i que la reivindicació es fa a nivell general, a la mateixa també està implícita la qüestió del "plus d'insularitat".

Morales va destacar que el bon clima de l'Assemblea General que ha culminat en la redacció d'aproximadament 15 punts reivindicatius, en un acte al qual hi han assistit prop de 400 persones. Entre els convidats, destaca la presència polítics com Antonio Hernando --portaveu del PSOE a la Comissió d'Interior del Congrés-- o Rosa Díez, diputada d'UPyD.