29 de gener de 2020
 

Cañellas demana "prudència" però espera que la llei actuï si es van cometre irregularitats al Palma Arena

Actualizado 14/11/2008 19:06:22 CET
Actualizado 14/11/2008 19:06:22 CET

Cañellas demana "prudència" però espera que la llei actuï si es van cometre irregularitats al Palma Arena

PALMA DE MALLORCA, 14 de novembre (EUROPA PRESS)

El conseller d'Esports i Joventut, Mateu Cañellas, ha dit avui que correspon a la justícia determinar si el passat Govern del PP va cometre algun tipus d'irregularitat en la construcció del velòdrom del Palma Arena i si es confirma aquesta hipòtesi va confiar que la llei actuï amb duresa. Tot i això, va demanar "prudència" i "respecte" a la presumpció d'innocència per als responsables d'obra, perquè "no es criminalitzi a gent innocent".

El Palma Arena va ser objecte avui d'una inspecció ocular portada a terme entre les 13.00 i les 16.50 hores pel jutge d'instrucció número 3, José Castro, i pels fiscals anticorrupció, Joan Carrau i Pedro Horrach. La inspecció suposa la primera diligència portada a terme per la Fiscalia al voltant al cas, mitjançant el que s'investiguen presumptes irregularitats en la construcció de l'obra.

En la inspecció ocular també va estar present la gerent del Consorci del Palma Arena (integrat per l'Ajuntament, Consell i Govern), Marga García, qui va acompanyar a cada moment als fiscals i al jutge Castro en la seva inspecció. El director general d'Esports, Gabriel Gili Nadal, va assistir aquest matí en el Velòdrom per assistir a una reunió, però no va participar en la inspecció judicial.

La Fiscalia intenta descobrir l'origen dels 45 milions d'euros que la Unió Temporal d'Empreses que va construir del velòdrom (Melcior Mascaró i FCC) reclama a l'actual Govern, sumant gairebé el doble del cost inicial de l'obra, que rondava els 48 milions d'euros. A partir d'aquest moment, l'advocacia de la comunitat i els serveis jurídics del Govern van col·laborar amb la Fiscalia en la transmissió de documentació.

En declaracions a Europa Press, Cañellas va remarcar que la diferència entre l'import pressupostat i el cost final és "molt elevada", i ha creat un forat en la Conselleria que "va a impedir fer moltes coses". Tot i això, el conseller va remarcar que ara toca "posar-se a treballar amb els recursos existents i deixar a la justícia que faci el seu treball".

En aquest context, Cañellas, que va viatjar aquesta tarda de Barcelona a Palma, va assenyalar que els recents casos de corrupció que han sortit a la llum pública a Balears llancen sospites sobre molta gent "que pot ser innocent". Sembla que "tots els polítics són corruptes i no m'agradaria que gent innocent fora acusada per meres especulacions", va puntualitzar.

"És cert que amb els diners que ens reclamen del Palma Arena haguéssim pogut fer moltes coses, però no podem lamentar-nos, cal treballar de manera que tenim", va remarcar Cañellas.

 

Lo más leído

 1. 1

  El final de Arrow resuelve el misterio de John Diggle y Linterna Verde (Green Lantern Corps)

 2. 2

  Marlaska pone a Prisiones bajo su supervisión directa y cambia a la directora de Apoyo a las Víctimas del Terrorismo

 3. 3

  Bruselas abre el debate sobre la eliminación de las monedas de 1 y 2 céntimos

 4. 4

  Ingenieros de la nave Voyager 2 tratan de restaurar operaciones normales

 5. 5

  Denuncian la desaparición de una joven en Barajas y su posible relación con una banda de tráfico de personas

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista