Actualizado 09/10/2009 21:05 CET

Catalunya mostra la varietat de la seva música a Balears, País Basc i Galícia

Maria del Mar Bonet serà una de les protagonistes

BARCELONA, 9 Oct. (EUROPA PRESS) -

L'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) portarà de gira a cinc conjunts catalans en la primera edició del Català Music on Tour, un projecte que pretén introduir a tota Espanya una mostra variada de la producció musical de Catalunya i que es desenvoluparà a Balears, País Basc i Galícia.

El projecte, iniciat ja aquesta tardor, consisteix a un intercanvi musical fruit de la col·laboració entre els governs dels quatre territoris. El director d'ICIC, Antoni Lladó, ha afirmat avui en roda de premsa que l'objectiu "és establir un circuit permanent per als músics catalans a Espanya".

Els protagonistes de la primera edició del Català Music on Tour són Marc Ayza, Maria del Mar Bonet, l'Orquestra Àrab de Barcelona, Gossos i Marc Parrot. Son els programadors de les comunitats els que elegeixen als artistes convidats. Marc Ayza ha subratllat la importància de la iniciativa tenint en compte "com és de difícil actuar a Espanya en comparació de l'estranger".

Durant el 2010 el Català Music on Tour continuarà amb cinc gires més i s'ampliarà amb la incorporació d'Andalusia al projecte.