Consell.- Autoritzada la signatura de convenis amb Menorca, Eivissa i Formentera per organitzar el Dia de Balears

Publicado 29/11/2019 14:37:35CET

   PALMA DE MALLORCA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Govern ha autoritzat la signatura dels convenis de col·laboració amb els consells insulars de Menorca, Eivissa i Formentera per a l'organització del Dia de Balears de l'any 2020.

   El pressupost màxim, tant pel Consell de Menorca com pel d'Eivissa, serà de 30.000 euros. Pel que fa a Formentera, la dotació màxima serà de 12.000 euros.

   L'Estatut d'Autonomia estableix que aquesta festivitat se celebra l'1 de març, data que coincideix amb el dia que va entrar en vigor aquesta norma bàsica de la Comunitat autònoma.

   Amb motiu d'aquesta efemèride, l'Administració de la Comunitat, per mitjà de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, juntament amb la resta d'institucions que configuren el sistema autonòmic, i amb "la necessària presència i implicació" de la societat civil, organitza i coordina, un any més, un programa d'actes que contribueixen "a reafirmar els trets de la identitat comuna, cultural, política i històrica" de Balears, així com els "fets diferencials propis de cadascun dels territoris insulars que la constitueixen".

   Des del Govern expliquen que mitjançant la subscripció dels convenis, les institucions insulars podran impulsar el disseny, l'execució i la coordinació d'un programa en cadascuna de les illes, que permetrà una coordinació "més adequada" del programa general de la celebració en tots els territoris de l'arxipèlag, i farà possible la participació i la implicació dels municipis.

Contador

Para leer más