El Consorci de Residus Urbans de Menorca posa en marxa una nova campanya de recollida de ferralla en finques agrícoles

Actualizado 5/7/2010 16:27:45 CET

MENORCA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca ha organitzada una segona campanya de recollida de ferralla en les finques agrícoles de l'Illa amb l'objectiu de respondre a la demanda dels pagesos.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és ampliar els serveis prestats per part de les administracions locals a la comunitat pagesa, valoritzar la ferralla generada en els predis a través del seu reciclatge i minimitzar l'impacte mediambiental i paisatgístic que representa l'acumulació de ferralla al camp.

Durant primera campanya de recollida, feta el 2008 i organitzada per UCAME, l'Associació de Defensa Sanitària Boví Menorca i la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca del Consell de Menorca, es van recollir 116.890 quilograms de ferralla, una xifra que es pretén igualar durant aquesta segona convocatòria, segons el Consorci.

Les recollides, que se centressin durant els mesos de juliol i agost, les portaran a terme les empreses locals Frama,S.C. i Metalls Can López, S.L. En aquest sentit, se sol·licita als interessat a beneficiar-se del servei que la ferralla no estigui barrejada amb un altre tipus de residus com fustes, plàstics, herbes, cartrons o vidres; que el contingut en terra no ha d'excedir del 5% i que el material es trobi en un punt de fàcil accés.

El Consorci ha enviat una circular informativa a totes les cooperatives agrícoles, associacions i entitats vinculades al camp menorquí amb l'objectiu de difondre l'execució de la campanya. De moment s'han adherit a la iniciativa les finques Barbatx, a Es Mercadal i una ubicada al Camí de na Ferranda, a Maó.